Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα κρητικά κρασιά στην έκθεση London Wine Fair 2022

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΤα κρητικά κρασιά στην έκθεση London Wine Fair 2022
spot_img

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διεθνής προβολή των κρητικών κρασιών στο Λονδίνο από την Περιφέρεια Κρήτης και το δίκτυο οινοποιών, στην έκθεση “London Wine Fair 2022”

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην αποστολή και αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, πρόκειται για μια έκθεση-θεσμό που λειτουργεί με επιτυχία 40 χρόνια. Αποτελεί μοναδικό γεγονός στην διεθνή προώθηση μεγάλων ποσοτήτων κρασιού σε χονδρεμπόρους, διανομείς, μεγάλους εμπόρους, προμηθευτές και μεγάλα super markets. Όπως δε χαρακτηριστικά ανέφερε, οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού από την Αυστραλία και τον Καναδά, διακινούνται μέσω εταιρειών που έχουν έδρα τους κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της στο Λονδίνο, ήταν πόλος έλξης, καθώς «οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ αξιόλογους παραγωγούς από τις παγκόσμιες οινικές περιοχές που συμμετείχαν στην έκθεση, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις οινοποιίας και να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά κρασιά τους, σε ένα πολυσυλλεκτικό εμπορικό δίκτυο που διαμορφώνει τάσεις και προωθεί γεωγραφικές περιοχές και σήματα σε όλο τον πλανήτη».

Η συμμετοχή της Κρήτης είχε τη στήριξη του δικτύου οινοποιών, καθώς και των στελεχών της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, που βοήθησαν ώστε στον εκθεσιακό χώρο που είχε αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης, να λειτούργησει VIP Premium Master Class για την προβολή των κρητικών κρασιών και Wine Bar για τους εκατοντάδες στοχευμένους επισκέπτες – διανομείς κρασιού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα κρητικά κρασιά και να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους από το εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και από τους ίδιους τους οινοποιούς, οι οποίοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συνεργασίες/συμφωνίες.

Όπως δήλωσε η κα Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη: «Στόχος της συμμετοχής μας, ήταν η ανάδειξη της μοναδικότητας των τοπικών μας ποικιλιών και η εξαιρετική ποιότητα των κρασιών της Κρήτης σε ένα ευρύ εμπορικό δίκτυο, αλλά και σε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο καταναλωτικό κοινό. Είχαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να προωθήσουμε τα κρητικά κρασιά σε νέες, πολύ ενδιαφέρουσες από άποψη εξαγωγικών δραστηριοτήτων αγορές του εξωτερικού, να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά τους και να διευρύνουμε την εμπορική δραστηριότητα των κρητικών οινικών επιχειρήσεων».

Από πλευράς της Περιφέρειας, επιδιώκεται η ενίσχυση της ανοδικής πορείας του κρητικού κρασιού στις αγορές (εγχώριες και διεθνείς) με στόχο να καταστεί η Κρήτη τουριστικός προορισμός και στον τομέα της Οινοποιίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικτύου οινοποιών Νίκο Μηλιαράκη, «η παρουσία μας στην London Wine Fair, είναι ακόμα μία προσπάθεια για την προώθηση του κρητικού αμπελώνα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Για δεύτερη φορά στην διεθνή αυτή έκθεση, συνεχώς χτίζουμε έδαφος, ώστε οι επαγγελματίες του χώρου να γνωρίσουν το κρητικό κρασί και τους ανθρώπους του».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα