Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι επενδύσεις στον Οινοτουρισμό συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟι επενδύσεις στον Οινοτουρισμό συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου
spot_img

Γ. Γεωργαντάς: Πολλές οι προοπτικές ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην Ελλάδα

Στις προοπτικές ανάπτυξης αλλά και στα πλεονεκτήματα του οινοτουρισμού στη χώρα μας στάθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς σε παρέμβασή του στην εκδήλωση «Οινοτουρισμός: η επόμενη μέρα» που διοργάνωσε η «Αχαϊκή Αναπτυξιακή ΑΕ».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό ο οινοτουρισμός στη χώρας έχει το πλεονεκτήματα ότι οι αμπελώνες από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν αναπτυχθεί σε πανέμορφα φυσικά τοπία, εκεί όπου τώρα βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι και ιερά από την κλασική ή τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο.

Αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει στον κλάδο το ΥΠΑΑΤ μέσω των προγραμμάτων Leader και σημείωσε ότι ένα σημαντικό μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνεται σε δράσεις που ενισχύουν τον αγροτουρισμό, ενώ είναι σε εξέλιξη προδημοσίευση για το πρόγραμμα Αγροτουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι μέσω της αρμόδιας γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, έχουν γίνει 89 παρεμβάσεις για 50 οινοποιεία από το πρόγραμμα Leader, και υπογράμμισε ότι στα 31 χρόνια του ευρωπαϊκού αγροτικού ταμείου έγιναν 216 επενδύσεις Leader για οινοποιεία, καλύπτοντας το 50%-75% της δαπάνης.

Αναφερόμενος στην πρόταση για Διατοπικό Πρόγραμμα Οινοτουρισμού είπε ότι μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από τη μετατροπή επισκέψιμων οινοποιείων σε «κόμβους» διασύνδεσης του τοπικού πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

«Απαιτείται η σύνταξη μιας μελέτης Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, με τη συμμετοχή των φορέων του κλάδου, ώστε να καθοριστούν βήμα – βήμα οι δράσεις που θα ενταχθούν σε αυτόν τον Εθνικό Σχεδιασμό», δήλωσε σχετικά.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε στις επενδύσεις που μπορεί να προσελκύσει ο οινοτουρισμός και επισήμανε ότι από τη στιγμή που γίνει συνειδητή επιλογή, τότε θα συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα