Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κέικ ρυζιού σε σχήμα πιγκουίνου και φώκιας από τα χέρια Ιάπωνα αρτοποιού

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΚέικ ρυζιού σε σχήμα πιγκουίνου και φώκιας από τα χέρια Ιάπωνα αρτοποιού
spot_img

Ο Νότιος Πόλος στο… πιάτο σας! Αυτό σκέφτηκε ένας Ιάπωνας αρτοποιός και έβαλε όλη του την τέχνη για να το πετύχει.

Αν επισκεφθείτε ιαπωνικά αρτοποιεία, πιθανότατα θα συναντήσετε ζαχαροπλαστεία που είναι τόσο χαριτωμένα όσο και νόστιμα. Μεταξύ της σειράς νόστιμων απολαύσεων είναι το nerikiri wagashi, που σημαίνει ιαπωνικά γλυκά.

Αυτό το στυλ επιδορπίου περιλαμβάνει είδη που παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μότσι (χτυπημένο ρύζι), anko (γλυκιά κόκκινη πάστα φασολιού) και εποχιακά φρούτα. Με αυτά τα υλικά, οι καλλιτέχνες τροφίμων μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά σχέδια. Ένας από αυτούς, είναι ο Masaaki Miyaki, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε μια αξιολάτρευτη συλλογή από κέικ του Νότιου Πόλου.

Στο αρτοποιείο του που ονομάζεται Gogashi Beniya Miyake, ο αρτοποιός ειδικεύεται στα wagashi που είναι εμπνευσμένα από αξιολάτρευτα ζώα, όπως αναφέρει το MyModernNet. Για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά αυτών των χαρακτήρων, κάνει το σώμα τους σφαιρικό και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μινιμαλιστικά. Στη συνέχεια, ο Miyake εμφανίζει τις τελικές δημιουργίες του σε έναν δίσκο χρώματος μπλε του ωκεανού με kohakuto, ή κομμάτια ζάχαρης, τα οποία μοιάζουν με κομμάτια πάγου.

Όμως η τέχνη του δεν περιορίζεται στον Νότιο Πόλο. Ρίχνοντας μια ματιά στο twitter του καλλιτέχνη τροφίμων, θα δούμε πολλά ακόμα ζωάκια, λουλούδια και αριστουργήματα, που πραγματικά ντρέπεσαι να τα χαλάσεις για να τα φας!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα