Ο Νότιος Πόλος στο… πιάτο σας! Αυτό σκέφτηκε ένας Ιάπωνας αρτοποιός και έβαλε όλη του την τέχνη για να το πετύχει.
Αν επισκεφθείτε ιαπωνικά αρτοποιεία, πιθανότατα θα συναντήσετε ζαχαροπλαστεία που είναι τόσο χαριτωμένα όσο και νόστιμα. Μεταξύ της σειράς νόστιμων απολαύσεων είναι το nerikiri wagashi, που σημαίνει ιαπωνικά γλυκά.
Αυτό το στυλ επιδορπίου περιλαμβάνει είδη που παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μότσι (χτυπημένο ρύζι), anko (γλυκιά κόκκινη πάστα φασολιού) και εποχιακά φρούτα. Με αυτά τα υλικά, οι καλλιτέχνες τροφίμων μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά σχέδια. Ένας από αυτούς, είναι ο Masaaki Miyaki, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε μια αξιολάτρευτη συλλογή από κέικ του Νότιου Πόλου.
Στο αρτοποιείο του που ονομάζεται Gogashi Beniya Miyake, ο αρτοποιός ειδικεύεται στα wagashi που είναι εμπνευσμένα από αξιολάτρευτα ζώα, όπως αναφέρει το MyModernNet. Για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά αυτών των χαρακτήρων, κάνει το σώμα τους σφαιρικό και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μινιμαλιστικά. Στη συνέχεια, ο Miyake εμφανίζει τις τελικές δημιουργίες του σε έναν δίσκο χρώματος μπλε του ωκεανού με kohakuto, ή κομμάτια ζάχαρης, τα οποία μοιάζουν με κομμάτια πάγου.
Όμως η τέχνη του δεν περιορίζεται στον Νότιο Πόλο. Ρίχνοντας μια ματιά στο twitter του καλλιτέχνη τροφίμων, θα δούμε πολλά ακόμα ζωάκια, λουλούδια και αριστουργήματα, που πραγματικά ντρέπεσαι να τα χαλάσεις για να τα φας!