Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κέικ ρυζιού σε σχήμα πιγκουίνου και φώκιας από τα χέρια Ιάπωνα αρτοποιού

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΚέικ ρυζιού σε σχήμα πιγκουίνου και φώκιας από τα χέρια Ιάπωνα αρτοποιού
spot_img

Ο Νότιος Πόλος στο… πιάτο σας! Αυτό σκέφτηκε ένας Ιάπωνας αρτοποιός και έβαλε όλη του την τέχνη για να το πετύχει.

Αν επισκεφθείτε ιαπωνικά αρτοποιεία, πιθανότατα θα συναντήσετε ζαχαροπλαστεία που είναι τόσο χαριτωμένα όσο και νόστιμα. Μεταξύ της σειράς νόστιμων απολαύσεων είναι το nerikiri wagashi, που σημαίνει ιαπωνικά γλυκά.

Αυτό το στυλ επιδορπίου περιλαμβάνει είδη που παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μότσι (χτυπημένο ρύζι), anko (γλυκιά κόκκινη πάστα φασολιού) και εποχιακά φρούτα. Με αυτά τα υλικά, οι καλλιτέχνες τροφίμων μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά σχέδια. Ένας από αυτούς, είναι ο Masaaki Miyaki, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε μια αξιολάτρευτη συλλογή από κέικ του Νότιου Πόλου.

Στο αρτοποιείο του που ονομάζεται Gogashi Beniya Miyake, ο αρτοποιός ειδικεύεται στα wagashi που είναι εμπνευσμένα από αξιολάτρευτα ζώα, όπως αναφέρει το MyModernNet. Για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά αυτών των χαρακτήρων, κάνει το σώμα τους σφαιρικό και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μινιμαλιστικά. Στη συνέχεια, ο Miyake εμφανίζει τις τελικές δημιουργίες του σε έναν δίσκο χρώματος μπλε του ωκεανού με kohakuto, ή κομμάτια ζάχαρης, τα οποία μοιάζουν με κομμάτια πάγου.

Όμως η τέχνη του δεν περιορίζεται στον Νότιο Πόλο. Ρίχνοντας μια ματιά στο twitter του καλλιτέχνη τροφίμων, θα δούμε πολλά ακόμα ζωάκια, λουλούδια και αριστουργήματα, που πραγματικά ντρέπεσαι να τα χαλάσεις για να τα φας!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα