Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Barry Callebaut: Κανένα προϊόν θετικό στη Salmonella δεν εισήλθε στην αγορά

ΑρχικήΝέαBarry Callebaut: Κανένα προϊόν θετικό στη Salmonella δεν εισήλθε στην αγορά
spot_img

Η εταιρεία Barry Callebaut δήλωσε ότι κανένα από τα επιμολυσμένα με Salmonella προϊόντα σοκολάτας που βρέθηκαν στο εργοστάσιό της στο Βέλγιο, δεν έχει φτάσει στο λιανικό εμπόριο.

Ο γιγαντιαίος προμηθευτής σοκολάτας B2B, Barry Callebaut, δήλωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή στην εγκατάσταση στο Wieze αφού εντοπίστηκε Salmonella σε παρτίδα προϊόντων. Ο όμιλος, με έδρα την Ελβετία «εντόπισε μια παρτίδα παραγωγής θετικής σε Salmonella» στο εργοστάσιο. Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, η εταιρεία εξέδωσε ενημέρωση σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο απόθεμά της.

«Με βάση την εσωτερική έρευνα, η Barry Callebaut επιβεβαιώνει ότι κανένα προϊόν σοκολάτας που επηρεάστηκε από την παρτίδα παραγωγής που βρέθηκε θετική στη Salmonella στο Wieze του Βελγίου, δεν εισήλθε στην αλυσίδα τροφίμων λιανικής», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο just-food.com.

Η εταιρεία έχει αποστείλει τα πορίσματά της στον Βέλγους επόπτες για την ασφάλεια των τροφίμων, ώστε να αξιολογηθούν.

“Όταν ολοκληρωθούν οι αναλύσεις, όλες οι γραμμές παραγωγής σοκολάτας στο Wieze θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν πριν συνεχιστεί η διαδικασία παραγωγής”, πρόσθεσε η Barry Callebaut.

Ο κολοσσός της σοκολάτας, προμηθεύει με πρώτες ύλες σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες σοκολάτας που απευθύνονται στους καταναλωτές στον κόσμο.

Ένα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Tijd ανέφερε ότι η Mondelez International, η Guylian, η Neuhaus και ο Βελγικός Όμιλος Σοκολάτας, έπρεπε είτε να σταματήσουν πλήρως είτε εν μέρει την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια ως αποτέλεσμα της μόλυνσης στο εργοστάσιο της Barry Callebaut.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Guylian, Tom Snick, δήλωσε σήμερα στο Just Food ότι «Η δυνητικά επηρεασμένη σοκολάτα» είχε παραδοθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στο Sint-Niklaas, και ότι η Guylian είχε “παύσει όλες τις δυνητικά επηρεαζόμενες γραμμές παραγωγής”.

Μιλώντας στο Just Food, ένας εκπρόσωπος της Mondelez επέμεινε ότι η παραγωγή της δεν έχει επηρεαστεί.

“Δεν υπάρχει αντίκτυπος στην παραγωγή, εκτός από έναν χώρο αρτοποιίας όπου διεξάγουμε περαιτέρω δραστηριότητες καθαρισμού, για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. “Αφού εφαρμόστηκαν όλοι οι απαραίτητοι εσωτερικοί έλεγχοι και τα μέτρα παρακολούθησης και ιχνηλάτησης, όλα τα προϊόντα της Mondelez στις αγορές είναι ασφαλή”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο