Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 53% των Βρετανών καταναλωτών θα δοκίμαζαν μια vegan δίαιτα αν αυτό ελάφρυνε κάπως την τσέπη τους

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΤο 53% των Βρετανών καταναλωτών θα δοκίμαζαν μια vegan δίαιτα αν αυτό ελάφρυνε κάπως την τσέπη τους
spot_img

Ένας στους τρεις (35%) καταναλωτές στα σουπερμάρκετ μειώνει τα προϊόντα κρέατος στις αγορές του ή τα κόβει εντελώς για να μπορέσει να αντέξει την ακρίβεια, αναδεικνύει έρευνα της Vegan Society. Αλλά, όσον αφορά στις vegan δίαιτες, λίγοι έχουν επίγνωση του αν θα ήταν πιο οικονομικές ή όχι από τις δίαιτες με κρέας.

O πληθωρισμός είναι αδίστακτος και δεν κάνει διακρίσεις. Πλέον, με 12% πληθωρισμό στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, το να επιλέγει κανείς ανάμεσα στα είδη διατροφής του έχει γίνει μια λυπητερή πραγματικότητα. Πάνω στις επιλογές αυτές, η ιστοσελίδα Vegan Society διεξήγαγε μια έρευνα για τις καταναλωτικές συνήθειες 1500 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας στους 3 καταναλωτές μειώνει ή κόβει το κρέας λόγω ακρίβειας

Είναι αρκετά σοκαριστικό το ότι το 35% των καταναλωτών (οι οποίοι τρώνε κρέας) μειώνει τα προϊόντα κρέατος στις αγορές του ή τα κόβει εντελώς ! Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (53%) δήλωσαν ότι θα τους ενδιέφερε να δοκιμάσουν μια vegan δίαιτα, εάν αποδεικνυόταν ότι είναι πιο οικονομική από μια συνηθισμένη δίαιτα. Όσον αφορά στο τελευταίο, συγκριτικά με μια προηγούμενη έρευνα της Vegan Society, παρουσιάζεται αύξηση 8% στο ποσοστό των ανθρώπων που θα άλλαζαν σε μια vegan δίαιτα αν χρειαζόταν.  

Είναι πιο προσιτός ο τόνος σε κονσέρβα ή το τόφου;

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διατροφή με βάση τα φυτά για τους ερωτηθέντες ήταν η οικονομική προσιτότητα. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να ταξινομήσουν ένα μείγμα πηγών πρωτεΐνης φυτικής και ζωικής προέλευσης σε σειρά κόστους, οι περισσότεροι τοποθέτησαν τα είδη, σύμφωνα με μια σύγκριση κόστους των προϊόντων στα κύρια σούπερ μάρκετ. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ψάρια και τα προϊόντα βοείου κρέατος βρίσκονται στο πιο ακριβό άκρο της κλίμακας, ενώ τα φυτικά τρόφιμα όπως οι φακές, τα ψημένα φασόλια και το φυστικοβούτυρο βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο. Παρόλο που, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες κατέταξαν λανθασμένα το τόφου ως πιο ακριβό από τον τόνο σε κονσέρβα, στην πραγματικότητα το τόφου αποδείχθηκε φθηνότερο. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν το ότι ο μέσος άνθρωπος δεν έχει απόλυτη επίγνωση των επιλογών του σε μια δυνητική αλλαγή της δίαιτάς του, πλήρως απαλλαγμένη από ζωικά προϊόντα.

Η σύγκριση στόχευε να καταρρίψει τον μύθο ότι ο βιγκανισμός δεν είναι οικονομικά προσιτός και να καταδείξει ότι τα βασικά vegan και οι πηγές πρωτεΐνης είναι φθηνότερες επιλογές για τους καταναλωτές, με βάση τις μερίδες που προτείνει η Βρετανική Διαιτητική Ένωση.  Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Vegan Society όσο και η Vegan for Life, σε συνεργασία με την οποία έγινε η έρευνα, θεωρεί αρκετά θετικό βήμα το ότι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν άποψη για το βιγκανισμό. Ίσως ένα επόμενο στάδιο θα αποτελούσε μια καλύτερη ενημέρωση, όσον αφορά στις επιλογές που έχει ένας άνθρωπος μεταβαίνοντας από τη μία δίαιτα στην άλλη, ακόμα και με το να ακούσει τις μαρτυρίες άλλων ανθρώπων. Για να διαβάσετε περισσότερα για τις έρευνες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα