Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3 τρόποι για να κάνετε μια αρχή στη μείωση του αλατιού

ΑρχικήΟικιακά3 τρόποι για να κάνετε μια αρχή στη μείωση του αλατιού
spot_img

Το υπερβολικό αλάτι αποτελεί μεν μια διατροφική  συνήθεια, αλλά πολλές φορές υπάρχει και σε τρόφιμα που ούτε καν υποπτευόμαστε. Πώς μπορούμε να κάνουμε μια αρχή για να το περιορίσουμε;

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι αγαπούν το έξτρα αλάτι στα γεύματά τους. Αλλά το να υπερβαίνει κανείς κατά πολύ τις ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κατακράτηση υγρών, υψηλή πίεση, καρκίνο στομάχου και οστεοπόρωση. Οι οδηγίες του ΠΟΥ ορίζουν τη συνιστώμενη δόση αλατιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού ημερησίως.  

Ωστόσο, η πλειονότητα του αλατιού στο φαγητό μας υπάρχει πριν το αγοράσουμε. Αυτό σημαίνει ότι καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερο αλάτι από ότι φανταζόμαστε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να κάνετε μια αρχή στη μείωση του αλατιού στη διατροφή σας. Παρακάτω θα δούμε 3 από αυτούς, για να κάνετε μια αρχή στη μείωση του περιττού αλατιού από τη διατροφή σας.

Αφαιρέστε το αλάτι από το τραπέζι σας

 Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε αλάτι χωρίς να το καταλάβουν, απλά και μόνο προσθέτοντας διαρκώς περισσότερο στα γεύματά τους. Εάν απομακρύνετε το αλάτι από το τραπέζι σας την ώρα του φαγητού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην  το αναζητήσετε και έτσι να μην προσθέσετε έξτρα.

Διαβάστε καλά τις ετικέτες

Το αλάτι μπορεί να κρυφτεί σε σάλτσα σόγιας, εκχυλίσματα μαγιάς, κύβους ζωμού, ακόμα και ψωμί, καθώς και σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έτοιμα γεύματα. Χρησιμοποιήστε τα με φειδώ και προτιμήστε εκδοχές με μειωμένο αλάτι όπου είναι δυνατόν. Είναι εξίσου σημαντικό να διαβάζετε καλά τις ετικέτες, προκειμένου να αποφεύγετε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι ή νάτριο.

 Περιορίστε το delivery

Τα γρήγορα φαγητά, όπως η πίτσα και το σουβλάκι είναι συχνά πλούσια σε αλάτι, όπως και πολλά κινέζικα και ινδικά φαγητά. Περιορίστε τη συχνότητα, με την οποία παραγγέλνετε απέξω, συνήθεια που μπορεί γενικά να συμβάλλει σε πολλά άλλα πλεονεκτήματα για την υγεία σας. Επίσης, όταν τρώτε έξω και όπου είναι δυνατόν, ζητήστε να  σας σερβίρουν τις σάλτσες στο πλάι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο