Τρίτη, 15 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανακαλούνται παγωτά Häagen-Dazs λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλούνται παγωτά Häagen-Dazs λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου
spot_img

Η πρώτη ανάκληση ανακοινώθηκε από τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, ενώ εχθές αργά το βράδυ, και η Ιρλανδία ενημέρωσε επίσης για ανάκληση 2 παγωτών της δημοφιλούς εταιρείας.

Η General Mills New Zealand Ltd ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες της μάρκας Häagen-Dazs Classic Collection Mini Cups Ice Cream λόγω επιμόλυνσης από αιθυλενοξείδιο.

- Advertisement -

Το προϊόν που ανακαλείται είναι το παγωτό Häagen-Dazs brand Classic Collection Mini Cups (4x95mL). Ανακαλούνται όλες οι ημερομηνίες λήξης από 04.07.2022 έως (συμπεριλαμβανομένης) της 21.07.2023.

Τα παγωτά αυτά εισάγονται από τη Γαλλία και διακινούνται στη Νέα Ζηλανδία από τις αλυσίδες Pak’n Save, New World, Four Square, και Gilmours stores. Το επηρεαζόμενο προϊόν δεν πρέπει να καταναλώνεται. Οι πελάτες θα πρέπει να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Αργά εχθές το βράδυ, και η Ιρλανδική Αρχή για της Ασφάλειας Τροφίμων εξέδωσε ειδοποίηση ανάκλησης, για τα προϊόντα Haagen-Dazs Vanilla Tub και Vanilla Collection Ice Cream λόγω της παρουσίας του μη εγκεκριμένου φυτοφαρμάκου οξειδίου του αιθυλενίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανακαλούνται όλες οι ημερομηνίες λήξης πριν από τις 21 Μαΐου 2023, συμπεριλαμβανομένης.

Το αιθυλενοξείδιο χρησιμοποιείται ως υποκαπνιστικό για τον έλεγχο των εντόμων, των καλουπιών και των παθογόνων παραγόντων μετά τη συγκομιδή, σε μια ποικιλία τροφίμων.

Είναι ένα φυτοφάρμακο που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε τρόφιμα που πωλούνται στην ΕΕ, αλλά έχει εγκριθεί για χρήση από άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Η χρήση του οξειδίου του αιθυλενίου στα τρόφιμα καταργείται σταδιακά παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας αναφέρουν πως λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σε οξειδίο του αιθυλενίου, ο οξύς κίνδυνος για την ασφάλεια των τροφίμων είναι χαμηλός και για να είναι ανησυχητικός ο κίνδυνος, η έκθεση στην ουσία πρέπει να είναι συνεχής, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα