Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Πράσινο φως στη Μολδαβία για αύξηση των εξαγωγών στην Ένωση

Προσωρινή απελευθέρωση του εμπορίου με την ΕΕ για επτά τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΕΕ: Πράσινο φως στη Μολδαβία για αύξηση των εξαγωγών στην Ένωση
spot_img

Προσωρινή απελευθέρωση του εμπορίου με την ΕΕ για επτά τρόφιμα

Οι υπουργοί της ΕΕ έδωσαν το τελικό πράσινο φως στη Μολδαβία να διπλασιάσει τις εξαγωγές της στην ΕΕ σε ντομάτες, σκόρδο, επιτραπέζια σταφύλια, μήλα, κεράσια, δαμάσκηνα και χυμό σταφυλιών για ένα χρόνο χωρίς δασμούς. Από τον Ιούνιο η Μολδαβία τελεί υπό καθεστλως υποψήφιας για ένταξη χώρας στην ΕΕ μαζί με την Ουκρανία.

Ο κανονισμός, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της ΕΕ στις 18 Ιουλίου, έχει στόχο να βοηθήσει τη Μολδαβία να ξεπεράσει τις συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα ακόμη βήμα προόδου στην ανάπτυξη των εμπορικών της σχέσεων με την Ένωση.

Να σημειωθεί ότι πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι εξαγωγές της Μολδαβίας βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στις ουκρανικές υποδομές. Η Ουκρανία, η Ρωσία και η Λευκορωσία ήταν επίσης εξαγωγείς μολδαβικών γεωργικών προϊόντων. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο