Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνάντηση του ΥφΑΑΤ Σ. Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣυνάντηση του ΥφΑΑΤ Σ. Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
spot_img

Στο επίκεντρο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο  και οι έλεγχοι στο μέλι

Σε διεξοδική ενημέρωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας, προχώρησαν τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.).

Η συζήτηση έγινε παρουσία της Γενικής Γραμματέως  του ΥπΑΑΤ κας. Χριστιάνας Καλογήρου, της  συνεργάτιδας της Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κας. Αναστασίας Χαραλαμποπούλου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κου. Σπύρου Ντουντουνάκη.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο γραμματέας κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας κ. Κωνσταντίνος Ντούνας. 

Στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έθεσε στον ΥφΑΑΤ σειρά ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και στην αναγκαιότητα  εντατικοποίησης των ελέγχων στο μέλι και τις μελισσοτροφές για την αναχαίτιση  και αντιμετώπιση περιπτώσεων νοθείας και ελληνοποιήσεων. Επιπλέον, αναζητήθηκαν η βέλτιστη λύση για το ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης της εγχώριας μελισσοκομίας.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε  για τη διατήρηση στενής επικοινωνίας και στην επανάληψη της συνάντησης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα