Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για μπέρμπον – “Χρυσές δουλειές” κάνει η Jim Beam

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΑυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για μπέρμπον - "Χρυσές δουλειές" κάνει η Jim Beam
spot_img

Η επωνυμία μπέρμπον, Jim Beam σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της με επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ, για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση

Η επωνυμία μπέρμπον, Jim Beam σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της στο μεγαλύτερο αποστακτήριό της στη Βοστώνη του Κεντάκι στις ΗΠΑ για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση. Η επέκτασή της υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια  ευρώ και θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, το νέο έργο, όχι μόνο θα αυξήσει κατά 50% την παραγωγικότητα, αλλά αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά το ίδιο ποσοστό.

Η επέκταση θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή δύο βασικών στοιχείων: λευκά και μαύρα μπέρμπον ετικετών Jim Beam.  Σύμφωνα  με τον διευθύνων σύμβουλο των εμπορικών σημάτων, Carlo Coppola,  το αποστακτήριο θα μπορέσει να υποστηρίξει την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, ειδικά στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα από την Associated Press, η επωνυμία Jim Beam έχει σημειώσει μεσαία μονοψήφια ανάπτυξη παγκοσμίως τα τελευταία δύο χρόνια. Η Beam θα χρησιμοποιήσει μια διαδικασία που παράγει ανανεώσιμο φυσικό αέριο για την τροφοδοσία του εργοστασίου, προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά της για  ένα βιώσιμο μπέρμπον.

 Βάσει δηλώσεων της εταιρείας, έχουν συνάψει συμφωνία με την ενεργειακή εταιρεία 3 Rivers Energy Partners για την κατασκευή μιας εγκατάστασης που θα μετατρέπει απορρίμματα από την παραγωγή μπέρμπον σε βιοαέριο, τα οποία έπειτα θα υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τα πρότυπα φυσικού αερίου για ανανεώσιμες πηγές και θα διοχετεύονται απευθείας πίσω στο αποστακτήριο. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο το 2024, όπως αναμένεται το αποστακτήριο θα τροφοδοτείται κατά 65% από ανανεώσιμες πηγές φυσικού αερίου και 35% από φυσικό αέριο με βάση τα ορυκτά, είπε η εταιρεία.

Η Beam Suntory, η εταιρεία πίσω από την ετικέτα δήλωσε πέρυσι ότι θέλει να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και τη χρήση νερού σε ολόκληρη την εταιρεία στο μισό έως το 2030. Έχει επίσης δεσμευτεί να φυτεύει 500.000 δέντρα ετησίως έως το 2030, με στόχο να φυτεύει περισσότερα δέντρα από αυτά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βαρελιών για τα παλαιωμένα ουίσκι της. Το νέο έργο θα δημιουργήσει 51 ακόμη θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει επιπλέον αποθήκες αποθήκευσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα