Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Εκθέσεις JRC για θέματα επισήμανσης τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕΦΕΤ: Εκθέσεις JRC για θέματα επισήμανσης τροφίμων
spot_img

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών JRC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε τα αποτελέσματα τριών επιστημονικών μελετών, σχετικά με την πληροφόρηση των καταναλωτών για τα τρόφιμα.

Η επισήμανση των τροφίμων θεωρείται βασικό εργαλείο, ώστε οι καταναλωτές να κάνουν ενημερωμένες, υγιεινές και βιώσιμες επιλογές τροφίμων. Το ΚΚΕρ διεξήγαγε τις τρείς επιστημονικές μελέτες για να συνθέσει τα τρέχοντα στοιχεία σχετικά με τη διατροφική επισήμανση στο πρόσθιο μέρος της συσκευασίας τροφίμων, την επισήμανση της προέλευσης, καθώς και για να αναλύσει την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά όσον αφορά την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών.​

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τα πορίσματα αυτών των μελετών για την εκπόνηση μελέτης επιπτώσεων, με σκοπό την υποβολή πρότασης αναθεώρησης της ενωσιακής νομοθεσίας σχετικά με την πληροφόρηση των καταναλωτών (στο πλαίσιο της στρατηγικής της “Από το αγρόκτημα στο πιάτο” και του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου). 

JRC126893_01_Origin_Labelling

JRC130125_01_FOPNL

JRC129446_01_Alcoholic_beverages

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα