Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποικιλία ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης με τεχνολογία CRISPR-Cas9

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠοικιλία ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης με τεχνολογία CRISPR-Cas9
spot_img

Επιστήμονες ανέπτυξαν ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτελίνη χρησιμοποιώντας το σύστημα επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9

Ερευνητές από την Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών Jiangsu και το Πανεπιστήμιο Yangzhou στην Κίνα ανέπτυξαν ρύζι χαμηλής γλουτελίνης χρησιμοποιώντας το σύστημα επεξεργασίας γονιδίων CRISPR-Cas9. H γλουτελίνη είναι φυτική πρωτείνη, της ομάδας των προλαμινών και απαντάται στο ρύζι. Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στο Plant Science .

Οι ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο, chronic kidney disease (CKD) και και φαινυλκετονουρία, phenylketonuria (PKU), πρέπει να καταναλώνουν ρύζι με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτελίνη. Έτσι, ένας από τους στόχους των εκτροφέων ρυζιού είναι να βρουν ποικιλίες ρυζιού υψηλής απόδοσης με χαμηλή γλουτελίνη και νόστιμη γεύση.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε το CRISPR-Cas9 για να επεξεργαστεί ταυτόχρονα έως και 7 γονίδια που εμπλέκονται στην παραγωγή γλουτελίνης στο ρύζι. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δύο από τις εννέα επεξεργασμένες γραμμές είχαν σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτελίνη, η οποία είναι ακόμη μειωμένη από την ποικιλία LGC-1 χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτελίνη. Αυτές οι δύο σειρές έχουν επίσης παρόμοια αγρονομικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες ιξώδους με τις άγριες, υποδεικνύοντας τις δυνατότητές τους ως νέες ποικιλίες ή μητρικά υλικά για την αναπαραγωγή ρυζιού χαμηλής γλουτελίνης.

Διαβάστε το ερευνητικό άρθρο στο Plant Science .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο