Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι νέοι γαστρονομικοί όροι που προστέθηκαν στο λεξικό Merriam-Webstere

ΑρχικήΝέαΟι νέοι γαστρονομικοί όροι που προστέθηκαν στο λεξικό Merriam-Webstere
spot_img

Το Merriam-Webster, το παλαιότερο λεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, τη λέξη pumpkin spice στους γαστρονομικούς του όρους.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας. Και κολοκύθα σημαίνει pumpkin spiced latte. Για όποιον δεν γνωρίζει, πρόκειται για ένα ρόφημα καφέ, με μπαχαρικά κολοκύθας και πουρέ γλυκιάς, προτοκαλί κολοκύθας.

Με τον καιρό, το pumpkin spiced latte απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα, σε μεγάλο βαθμό για την ενσωμάτωση των μπαχαρικών κολοκύθας μέσα σε αυτό. Τόσο μεγάλη που πλέον το Merriam-Webster, το παλαιότερο λεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο πρόσθεσε αρκετές νέες λέξεις για τα τρόφιμα φέτος, συμπεριέλαβε σε αυτά  και το pumpkin spice, δηλαδή για το μπαχαρικό κολοκύθας.

Ως «μπαχαρικό κολοκύθας», λοιπόν, το λεξικό Merriam-Webster ορίζει τον όρο ως «ένα μείγμα αποτελούμενο, συνήθως, από κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρύφαλλο και συχνά μπαχάρι που χρησιμοποιείται συνήθως στην κολοκυθόπιτα». Απλό και κατανοητό.

Το Food & Wine αναφέρει ότι εκτός από το «μπαχαρικό κολοκύθας», το Merriam-Webster έχει προσθέσει σχεδόν δώδεκα άλλους γαστρονομικούς όρους. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων όρων περιλαμβάνονται: η λέξη «birria», μεξικανικό πιάτο με βραστό κρέας και «ras el hanout» Βορειοαφρικανικό μείγμα μπαχαρικών.

Επίσης προστέθηκαν οι όροι:

  • banh mi
  • mojo
  • oat milk
  • omakase
  • plant-based
  • sessionable

Σύμφωνα με τον Peter Sokolowski,  γενικό συντάκτης του Merriam-Webster, η επιλογή των λέξεων αφορά όρους που θα συναρπάσουν και θα εμπνεύσουν τους αναγνώστες. «Οι λέξεις προσφέρουν ένα παράθυρο στη διαρκώς μεταβαλλόμενη γλώσσα και κουλτούρα μας και προστίθενται στο λεξικό μόνο όταν υπάρχουν σαφή και σταθερά στοιχεία χρήσης», φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Delish.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα