Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι νέοι γαστρονομικοί όροι που προστέθηκαν στο λεξικό Merriam-Webstere

ΑρχικήΝέαΟι νέοι γαστρονομικοί όροι που προστέθηκαν στο λεξικό Merriam-Webstere
spot_img

Το Merriam-Webster, το παλαιότερο λεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, τη λέξη pumpkin spice στους γαστρονομικούς του όρους.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας. Και κολοκύθα σημαίνει pumpkin spiced latte. Για όποιον δεν γνωρίζει, πρόκειται για ένα ρόφημα καφέ, με μπαχαρικά κολοκύθας και πουρέ γλυκιάς, προτοκαλί κολοκύθας.

Με τον καιρό, το pumpkin spiced latte απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα, σε μεγάλο βαθμό για την ενσωμάτωση των μπαχαρικών κολοκύθας μέσα σε αυτό. Τόσο μεγάλη που πλέον το Merriam-Webster, το παλαιότερο λεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο πρόσθεσε αρκετές νέες λέξεις για τα τρόφιμα φέτος, συμπεριέλαβε σε αυτά  και το pumpkin spice, δηλαδή για το μπαχαρικό κολοκύθας.

Ως «μπαχαρικό κολοκύθας», λοιπόν, το λεξικό Merriam-Webster ορίζει τον όρο ως «ένα μείγμα αποτελούμενο, συνήθως, από κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γαρύφαλλο και συχνά μπαχάρι που χρησιμοποιείται συνήθως στην κολοκυθόπιτα». Απλό και κατανοητό.

Το Food & Wine αναφέρει ότι εκτός από το «μπαχαρικό κολοκύθας», το Merriam-Webster έχει προσθέσει σχεδόν δώδεκα άλλους γαστρονομικούς όρους. Μεταξύ των νεοεισερχόμενων όρων περιλαμβάνονται: η λέξη «birria», μεξικανικό πιάτο με βραστό κρέας και «ras el hanout» Βορειοαφρικανικό μείγμα μπαχαρικών.

Επίσης προστέθηκαν οι όροι:

  • banh mi
  • mojo
  • oat milk
  • omakase
  • plant-based
  • sessionable

Σύμφωνα με τον Peter Sokolowski,  γενικό συντάκτης του Merriam-Webster, η επιλογή των λέξεων αφορά όρους που θα συναρπάσουν και θα εμπνεύσουν τους αναγνώστες. «Οι λέξεις προσφέρουν ένα παράθυρο στη διαρκώς μεταβαλλόμενη γλώσσα και κουλτούρα μας και προστίθενται στο λεξικό μόνο όταν υπάρχουν σαφή και σταθερά στοιχεία χρήσης», φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον ιστότοπο Delish.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα