Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέχρι πότε μπορούμε να τρώμε άφοβα το τουρσί αφού ανοίξει το βάζο;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜέχρι πότε μπορούμε να τρώμε άφοβα το τουρσί αφού ανοίξει το βάζο;
spot_img

Τα αισθητηριακά κριτήρια δεν κάνουν λάθος!

    Ως ένα δροσερό συνοδευτικό, τα αγγουράκια τουρσί μπορούν να συνδυαστούν με ψωμί, με σαλάτες και σχεδόν με όλα τα φαγητά. Στο σούπερ μάρκετ τα βρίσκουμε σε ράφι εκτός ψυγείου, ενώ στο σπίτι, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Τα αγγούρια τουρσί που δεν έχουν ανοιχτεί μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια. To ερώτημα είναι, πόσο μπορούν να αντέξουν μετά το άνοιγμα και να είναι ασφαλή για κατανάλωση;

   Στη συσκευασία αναγράφεται συνήθως ημερομηνία “ανάλωση κατά προτίμηση έως”, που έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα παρά με την ασφάλεια. Δηλαδή έως πότε το προϊόν θα είναι στην καλύτερη μορφή του για κατανάλωση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως αν το καταναλώσουμε αργότερα, θα μας αρρωστήσει.

   Μόλις η συσκευασία με τα αγγουράκια τουρσί ανοιχτεί, εφόσον διατηρηθούν μέσα στο ζωμό τους, θα πρέπει να καταναλωθούν κατά προσέγγιση μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Επίσης είναι προτιμότερονα μην βγάζετε τα αγγούρια από το βάζο με τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού ένα πιρούνι.

   Σε γενικές γραμμές, το πόσο θα διαρκέσουν τα αγγουράκια τουρσί και θα είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, εξαρτάται και από τις συνθήκες που επικρατούν στο κάθε ψυγείο. Επομένως σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας. Μπορείτε να πείτε ότι τα τουρσιά πιθανότατα δεν είναι πλέον καλά εάν δεν έχουν πλέον καλή εμφάνιση, μυρωδιά ή γεύση. Είναι τρία κριτήρια που ποτέ δεν κάνουν λάθος, γι’ αυτό αναρωτηθείτε: Ο ζωμός έχει αλλάξει χρώμα η υφή; Υπάρχουν ίχνη μούχλας στο βάζο; Έχουν περίεργη γεύση; Εάν τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, τότε τα αγγουράκια είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να σημειώσετε στο καπάκι την ημέρα που ανοίξατε το βάζο, έτσι ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο μετά το πέρας της ημερομηνίας.

   Εάν από την άλλη, έχετε καταναλώσει πολύ γρήγορα τα τουρσιά, μπορείτε να ξανά χρησιμοποιήσετε το ζουμί μεταξύ άλλων, δημιουργώντας αρωματικές σάλτσες καθώς και μαγιονέζα!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα