Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγγουράκι τουρσί: Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το ζουμί

ΑρχικήΟικιακάΑγγουράκι τουρσί: Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το ζουμί
spot_img

Ένα βάζο με αγγουράκι τουρσί αδειάζει γρήγορα… Και μετά τι; Πετάτε το ζουμί στο νεροχύτη; Καλύτερα όχι, γιατί το υγρό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η λαχτάρα για αγγουράκια τουρσί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνά περισσότερο κλισέ παρά αλήθεια, αλλά τα τουρσιά είναι δημοφιλή ακόμα και χωρίς μωρό στην κοιλιά. Είναι επίσης υγιεινά: Όπως και τα φρέσκα αγγούρια, τα αγγουράκια περιέχουν β-καροτένιο, βιταμίνη Κ, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ποικίλλει. Όσο λιγότερη ζάχαρη, τόσο πιο υγιεινό το αγγουράκι.

Ένα άλλο πρακτικό χαρακτηριστικό των αγγουριών τουρσί είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής τους: Χωρίς άνοιγμα μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια. Μόλις ανοιχτούν, θα πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες, αλλά συχνά μπορούν να διατηρηθούν και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μόλις τελειώσουν τα αγγουράκια στο βάζο όμως, τι κάνουμε;

Μπορούμε να πιούμε το αγγουρόνερο;

Το νερό στο βάζο αποτελείται από νερό, ξύδι, μπαχαρικά όπως σπόρους μουστάρδας και βότανα όπως άνηθο. Συνήθως προστίθεται και ζάχαρη. Το πικάντικο ρόφημα είναι επομένως ασφαλές για πόση, αλλά έχει αρκετά ξινή γεύση. Καθώς αυτό μπορεί να μην είναι του γούστου όλων, έχουμε περισσότερες συμβουλές.

4 ακόμα καλύτερες χρήσεις του αγγουρόνερου

Σάλτσα σαλάτας: Καθώς το νερό περιέχει ήδη ξύδι, μπαχαρικά και βότανα, είναι ιδανικό ως βάση για μια σως στη σαλάτα. Μπορείτε είτε απλά να το προσθέσετε από μόνο του με λίγο ελαιόλαδο σε σαλάτα μαρούλι ή πατατοσαλάτα. Ή μπορείτε να το αναμείξετε με γιαούρτι για ένα κρεμώδες ντρέσινγκ, για παράδειγμα για αγγουροσαλάτα.

Μαγιονέζα: Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη δική σας μαγιονέζα αντί να αγοράσετε τη σάλτσα. Η συνταγή ορίζει πάντα μια σταγόνα χυμό λεμονιού. Αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με μια πρέζα αγγουρόνερο.

Για το τουρσί: Η γεύση του αγγουρόνερου παρέχει μια καλή βάση για το πάστωμα άλλων λαχανικών σε αυτό. Τα ξεφλουδισμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα, για παράδειγμα, διατηρούνται περισσότερο στο υγρό και αποκτούν την γλυκόξινη του γεύση.

Για συντήρηση: Μπορείτε επίσης να παστώσετε μόνοι σας αγγούρια για να φτιάξετε πίκλες ή τουρσί. Το αγγουρόνερο είναι επίσης μια καλή βάση για αυτό: Απλά αφήστε το να βράσει και ρίξτε το πάνω στα αγγούρια, ώστε να καλυφθούν εντελώς. Κλείστε αμέσως τα προηγουμένως αποστειρωμένα βάζα και τοποθετήστε τα σε δροσερό μέρος. Οι πιπεριές και τα κολοκυθάκια μπορούν επίσης να συντηρηθούν με το ζωμό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα