Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό 

ΑρχικήΝέαΕργασίαΟι αυτοαπασχολούμενοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό 
spot_img

Είναι η μόνη κατηγορία που παρουσίασε επιδείνωση σε σχέση με το 2020. Στην πέμπτη θέση η Ελλάδα

Το 2021, σχεδόν το ένα τέταρτο (23,6%) όλων των αυτοαπασχολούμενων ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω στην EE διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat. Σε σύγκριση με το 2020 και όσον αφορά την κατάσταση δραστηριότητας, αυτή ήταν η μόνη κατηγορία που παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασης της φτώχειας, παρουσιάζοντας αύξηση από 22,6% σε 23,6%. 

Από το 2020 έως το 2021, τα ποσοστά κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μειώθηκαν για τους ανέργους , τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς κατά 1,6, 0,6 και 0,3 ποσοστιαίες μονάδες , αντίστοιχα. 

Σε εθνικό επίπεδο, το 2021, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Εσθονία κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοαπασχολούμενων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (70,8%, 32,4% και 32,2%). Η Ρουμανία, ειδικότερα, σημείωσε την υψηλότερη αύξηση από το 2020 έως το 2021 (5,1 ποσοστιαίες μονάδες). Υψηλό ποσοστό καταγράφει και η Ελλάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στη λίστα

Αντίθετα, η κατάσταση της φτώχειας για τους αυτοαπασχολούμενους βελτιώθηκε σε 11 χώρες, με την Ιρλανδία και την Ουγγαρία να αναφέρουν τη μεγαλύτερη μείωση σε τέτοια ποσοστά από το 2020 έως το 2021 (-3,2 και -3,7 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα). 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο