ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΜε κεριά τα εστιατόρια στις Βρυξέλλες - Δράση διαμαρτυρίας για τις υψηλές...

Με κεριά τα εστιατόρια στις Βρυξέλλες – Δράση διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές της ενέργειας

2 λεπτά ανάγνωσης

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου τα εστιατόρια της πόλης θα λειτουργούν χωρίς ρεύμα ή φυσικό αέριο.

Όχι στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα λέει η εστίαση τις Βρυξέλλες, σε μία δράση διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, η οποία θα λάβει χώρα από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

Την ιδέα εμπνεύστηκε το εστιατόριο Liesse, έχει τίτλο «οι Βρυξέλλες στο σκοτάδι» και ήδη αρκετές είναι οι επιχειρήσεις εστίασης που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν με την ελπίδα η δράση αυτή να τραβήξει την προσοχή των Βέλγων καταναλωτών. Στην εκδήλωση “Brussels in The Dark” μεταξύ άλλων θα λάβουν μέρος τα εστιατόρια Otap , το Petit Mercato , το μπιστρό Dillens ή το Bain des Dammes .

Στην πράξη, αυτά τα εστιατόρια θα προσφέρουν βραδιές χωρίς φυσικό αέριο ή ρεύμα. Υπό το φως των κεριών, αυτοί οι χώροι σκοπεύουν να καλωσορίσουν θερμά τους καταναλωτές διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες τιμές της ενέργειας και καλώντας τους σε συζητήσεις περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

- Advertisement -

«Covid και εγκλεισμοί, έλλειψη προσωπικού, πληθωρισμός και τώρα λογαριασμοί φυσικού αερίου και ρεύματος που είναι πολύ υψηλοί… Τα μπαρ και τα εστιατόρια των Βρυξελλών τα καταφέρνουν δύσκολα, αλλά συνεχίζουν να σας καλωσορίζουν με πόρτες ανοιχτές», αναφέρει στο Instagram το εστιατόριο Liesse.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νοθεία σε ελληνικό μέλι: Αποτελέσματα ανάλυσης σε 50 δείγματα από 14 περιοχές της χώρας

Νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών εξετάζει τη νοθεία και την αυθεντικότητα του ελληνικού μελιού.

Πρωτεΐνη: Οι 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Η επιστήμη ξεκαθαρίζει τι ισχύει πραγματικά

PPWR: Νέες διευκρινίσεις λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή του Κανονισμού για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας

Το CIBUM παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του εγγράφου με τις Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) για τον Κανονισμό (ΕΕ) 2025/40 (PPWR)