Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι αυτοαπασχολούμενοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό 

ΑρχικήΝέαΕργασίαΟι αυτοαπασχολούμενοι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό 
spot_img

Είναι η μόνη κατηγορία που παρουσίασε επιδείνωση σε σχέση με το 2020. Στην πέμπτη θέση η Ελλάδα

Το 2021, σχεδόν το ένα τέταρτο (23,6%) όλων των αυτοαπασχολούμενων ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω στην EE διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat. Σε σύγκριση με το 2020 και όσον αφορά την κατάσταση δραστηριότητας, αυτή ήταν η μόνη κατηγορία που παρουσίασε επιδείνωση της κατάστασης της φτώχειας, παρουσιάζοντας αύξηση από 22,6% σε 23,6%. 

Από το 2020 έως το 2021, τα ποσοστά κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μειώθηκαν για τους ανέργους , τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς κατά 1,6, 0,6 και 0,3 ποσοστιαίες μονάδες , αντίστοιχα. 

Σε εθνικό επίπεδο, το 2021, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Εσθονία κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοαπασχολούμενων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (70,8%, 32,4% και 32,2%). Η Ρουμανία, ειδικότερα, σημείωσε την υψηλότερη αύξηση από το 2020 έως το 2021 (5,1 ποσοστιαίες μονάδες). Υψηλό ποσοστό καταγράφει και η Ελλάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στη λίστα

Αντίθετα, η κατάσταση της φτώχειας για τους αυτοαπασχολούμενους βελτιώθηκε σε 11 χώρες, με την Ιρλανδία και την Ουγγαρία να αναφέρουν τη μεγαλύτερη μείωση σε τέτοια ποσοστά από το 2020 έως το 2021 (-3,2 και -3,7 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα). 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα