Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ ο κυπρίνος Βρανδεμβούργου

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ ο κυπρίνος Βρανδεμβούργου
spot_img

Το ψάρι “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου πήρε τη σφραγίδα της ΕΕ ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στο εξής, ο κυπρίνος Peitzer “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου της Γερμανίας θα προστατεύεται από σφραγίδα προέλευσης της ΕΕ. Το ψάρι αυτό αναπτύσσεται σε λίμνες όπως η Λουζατία.  Ο ντόπιος κυπρίνος περιέχει πολλές πολύτιμες ζωτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός και χαρακτηρίζεται ως μια πολύ υγιεινή τροφή. Όπως η σαμπάνια, το ζαμπόν Πάρμας ή το τυρί παρμεζάνα, πρέπει να προέρχεται από μια συγκεκριμένη περιοχή – στην προκειμένη περίπτωση το Βρανδεμβούργο – έτσι και το “Peitzer Karpfen” προστατεύεται σύμφωνα με την απόφαση 2022/1849 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το κρέας του κυπρίνου Peitzer εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του.

Η παραγωγή βασίζεται σε μια παράδοση που προέκυψε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια στις περιοχές των σημερινών περιοχών Spree-Neisse και Dahme-Spreewald, οι οποίες, σε συνδυασμό με ευνοϊκές γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του προϊόντος και του προσδίδουν ιδιαίτερη φήμη. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο