Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: ΠΓΕ ο κυπρίνος Βρανδεμβούργου

ΑρχικήΝέαΕΕ: ΠΓΕ ο κυπρίνος Βρανδεμβούργου
spot_img

Το ψάρι “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου πήρε τη σφραγίδα της ΕΕ ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στο εξής, ο κυπρίνος Peitzer “Peitzer Karpfen” από τις λίμνες του Βρανδεμβούργου της Γερμανίας θα προστατεύεται από σφραγίδα προέλευσης της ΕΕ. Το ψάρι αυτό αναπτύσσεται σε λίμνες όπως η Λουζατία.  Ο ντόπιος κυπρίνος περιέχει πολλές πολύτιμες ζωτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός και χαρακτηρίζεται ως μια πολύ υγιεινή τροφή. Όπως η σαμπάνια, το ζαμπόν Πάρμας ή το τυρί παρμεζάνα, πρέπει να προέρχεται από μια συγκεκριμένη περιοχή – στην προκειμένη περίπτωση το Βρανδεμβούργο – έτσι και το “Peitzer Karpfen” προστατεύεται σύμφωνα με την απόφαση 2022/1849 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το κρέας του κυπρίνου Peitzer εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του.

Η παραγωγή βασίζεται σε μια παράδοση που προέκυψε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια στις περιοχές των σημερινών περιοχών Spree-Neisse και Dahme-Spreewald, οι οποίες, σε συνδυασμό με ευνοϊκές γεωγραφικές και κλιματικές συνθήκες, εγγυώνται την υψηλή ποιότητα του προϊόντος και του προσδίδουν ιδιαίτερη φήμη. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα