Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γερμανία: Αυξάνεται η δημοτικότητα του κρασιού χωρίς αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΓερμανία: Αυξάνεται η δημοτικότητα του κρασιού χωρίς αλκοόλ
spot_img

Το κρασί χωρίς αλκοόλ κατακτά συχνά έδαφος στις καταναλωτικές προτιμήσεις στη Γερμανία.

Η βιομηχανία ποτών χωρίς αλκοόλ έχει εξελιχθεί σε μια αρκετά επικερδή αγορά. Για αυτό και πολλές εταιρείες αλκοόλ, όπως η Jack Daniel’s, η Gordon’s και τη Stella Artois προβαίνουν είτε σε συνεργασίες με αναψυκτικά, είτε στη δημιουργία προϊόντων χωρίς αλκοόλ.

Αν και το κρασί χωρίς αλκοόλ ακούγεται λιγότερο, σταδιακά αναπτύσσονται νέα προϊόντα και σε αυτή την κατηγορία. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το κρασί «Κόμμα, τίποτα» μιας ομάδας αμπελουργών «Frank & Frei» από το Ράμσταλ στη Βαυαρία αποτελεί μια νέα προσθήκη στην κατηγορία κρασιών χωρίς αλκοόλ, ενώ υπάρχουν και διάφορες άλλες επωνυμίες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία.

Ένας από τους λόγους που το οινοποιείο Juliusspital στο Βύρτσμπουργκ πρόσθεσε το μη αλκοολούχο κρασί στη γκάμα του πριν από δύο χρόνια ήταν η μεγάλη ζήτηση, ειδικά μετά την πάροδο δύο ετών από την προσθήκη του, σύμφωνα με την υπεύθυνη πωλήσεων Τάνια Στρετς.

Η συνολική κατανάλωση κρασιού χωρίς αλκοόλ στη Γερμανία, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου στο Μποντενχάιμ είναι μόλις 1%, αλλά με προοπτικές αύξησης. Ένας από τους λόγους που η τάση “άνευ” αλκοόλ επικρατεί παγκοσμίως είναι η γενικότερη στροφή των καταναλωτών προς την υγεία και την ευεξία.

Ωστόσο, η διαδικασία αφαίρεσης αλκοόλ από το κρασί δεν είναι εύκολη διαδικασία και δημιουργεί την πρόκληση της γεύσης και της παστερίωσης στο κρασί, το οποίο σε αυτή την περίπτωση, θερμαίνεται στο μπουκάλι. Αυτά τα πρόσθετα βήματα εργασίας έχουν αντίκτυπο όμως και στην τιμή, με το κρασί χωρίς αλκοόλ να είναι, τελικά, πιο ακριβό από το αλκοολούχο.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα εισόδου στον τομέα του κρασιού χωρίς αλκοόλ. Νωρίτερα φέτος, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, μετά από χρόνια έρευνας, ανακάλυψαν μια καινοτόμα μέθοδο για την απομάκρυνση της αλκοόλης, χωρίς το κρασί να χάνει από το άρωμα, τη γεύση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα