Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού με “άναμα” Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, ΠΟΠ μέλι Ελάτης και πευκοθυμαρόμελο Κρήτης…

ΑρχικήΝέα13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού με "άναμα" Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, ΠΟΠ μέλι Ελάτης και πευκοθυμαρόμελο Κρήτης...
spot_img

Σπάνιες ποικιλίες μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 2-4 Δεκεμβρίου.

Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του 13ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έχει ως τιμώμενη περιφέρεια την Πελοπόννησο.

Οι 300 μικροί Έλληνες παραγωγοί που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως: πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfoods, μέλι Π.Ο.Π Ελάτης Βυτίνας, μέλι από την Κάλυμνο, μέλι ‘Αναμα Ικαρίας, Σουσούρα Χαλκιδικής, μέλι χαρουπιάς, μέλι γλυκάνισου & μάραθου, μέλι λεβάντας κ.ά.

«Μετά από 2 χρόνια απουσίας, φέρνουμε και πάλι σε επαφή το καταναλωτικό κοινό με το αγνό, καλό και ποιοτικό μέλι που παράγεται με αγάπη, μεράκι και φροντίδα από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, Γιάννης Κάκκος. Όπως είπε «η καινοτομία του Φεστιβάλ είναι ότι περιλαμβάνει εξαιρετικά σπάνια μέλια από ιδιαίτερες περιοχές και για πρώτη φορά, από μικρά νησιά της χώρας μας» και πρόσθεσε ότι «την ιδιαιτερότητα των ελληνικών μελιών ενισχύει και η μεγάλη ανθοφορία που καταγράφηκε φέτος και είμαστε βέβαιοι ότι οι καταναλωτές θα γευτούν και θα προμηθευτούν πραγματικά αγνό και καλό μέλι».

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ) και το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ το 13 ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα έχει θέμα την «Κλιματική Αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού».

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

-Παρασκευή 2/12 16:00 – 21:00

– Σάββατο 3/12 10:00 – 21:00

– Κυριακή 4/12: 10:00 – 20:00

Η είσοδος κοστίζει μέχρι και τα 2 ευρώ/άτομο, ενώ είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ και Μελισσοκόμους (επιδεικνύοντας το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο