Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλεγχοι σε εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων 

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΈλεγχοι σε εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων 
spot_img

Ούνα φάτσα ούνα ράτσα;

Σύμφωνα με το cibum.gr, στην γειτονική μας Ιταλία έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι και μεταξύ των επιχειρήσεων που εμπλέκονται και ελέγχθηκαν είναι και δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων στο Παλέρμο. Η ομάδα υγείας των καραμπινιέρων σε συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας ανακαλύψαν μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων με μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα, παρήγαγαν ψευδείς αναφορές που πιστοποιούσαν αναλυτικές και μικροβιολογικές παραμέτρους που δεν ήταν αληθείς καθώς βασίζονταν σε αναλύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ σε τρόφιμα!

Ο δικός μας ΕΦΕΤ προχωρά άραγε σε προληπτικούς ελέγχους σε πιστοποιητικά αναλύσεων;

Πόσες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί σχετικά;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο