Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έλεγχοι σε εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων 

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΈλεγχοι σε εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων 
spot_img

Ούνα φάτσα ούνα ράτσα;

Σύμφωνα με το cibum.gr, στην γειτονική μας Ιταλία έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι και μεταξύ των επιχειρήσεων που εμπλέκονται και ελέγχθηκαν είναι και δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων στο Παλέρμο. Η ομάδα υγείας των καραμπινιέρων σε συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας ανακαλύψαν μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δύο ιδιωτικά εργαστήρια αναλύσεων με μη εξουσιοδοτημένα αποτελέσματα, παρήγαγαν ψευδείς αναφορές που πιστοποιούσαν αναλυτικές και μικροβιολογικές παραμέτρους που δεν ήταν αληθείς καθώς βασίζονταν σε αναλύσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ σε τρόφιμα!

Ο δικός μας ΕΦΕΤ προχωρά άραγε σε προληπτικούς ελέγχους σε πιστοποιητικά αναλύσεων;

Πόσες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί σχετικά;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σε επιφυλακή οι ΗΠΑ για ιό της γρίπης των πτηνών σε γάλα εμπορίου – Νέα επιστημονική μελέτη τονίζει τον κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο

Συνεχίζεται η έρευνα για τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο, από το γάλα.

Με τριπλή κρίση αντιμέτωπη η ελληνική βιομηχανία τροφίμων

Τα αιτήματα της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων για να αντιμετωπιστεί το κόστος ενέργειας και πρώτων υλών καθώς και η νομοθεσία της πράσινης μετάβασης.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα