Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Πόλεμος” μεταξύ IFS και GFSI: Η απάντηση καταγγελία του προτύπου IFS στην τρίμηνη αποβολή του από το GFSI

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / Οικονομία"Πόλεμος" μεταξύ IFS και GFSI: Η απάντηση καταγγελία του προτύπου IFS στην τρίμηνη αποβολή του από το GFSI
spot_img

Καταγγελτικό χαρακτήρα έχει η ανακοίνωση απάντηση του IFS μετά την τρίμηνη “τιμωρία” που του επέβαλε η Παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων GFSI.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της τρίμηνης αποβολής του IFS από το GFSI, αργά χθες το απόγευμα το IFS εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση για την ισχύ των υφιστάμενων πιστοποιητικών, εξηγώντας πως ξεκίνησε η σύγκρουση με το GFSI και προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης. Στην επιστολή γίνεται λόγος για αδικαιολόγητη απόφαση, που δεν έχει καμία σχέση με την εγκυρότητα και την ακεραιότητα των πιστοποιητικών ασφάλειας τροφίμων IFS.

Το ΙFS Food που έχει αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια των Τροφίμων GFSI, είναι ένα ιδιωτικό πρότυπο για την πιστοποίηση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων. Διαχειριστής είναι η IFS Management GmbH και έχει αναπτυχθεί από τη Γερμανική Ομοσπονδία Λιανικής (Handelverband Deutschland – HDE) και τη Γαλλική Ομοσπονδία Λιανικής (FCD), με τη συμμετοχή των ιταλικών ομοσπονδιών (CONAD, COOP).

Σύμφωνα με το IFS, η σχέση μεταξύ των φορέων είναι τεταμένη εδώ και αρκετό καιρό, από τη στιγμή που το IFS απευθύνθηκε στις Αρχές σχετικά με θέματα ανταγωνισμού και μονοπωλίου που προέκυψαν από την πρωτοβουλία race-to-the-top του GFSI, αμφισβητώντας συνολικά τη νομιμότητα του “Race to the Top”.

Το IFS όπως ισχυρίζεται, είχε προσκαλέσει το GFSI σε διάλογο για διευκρινίσεις, αλλά το GFSI αρνήθηκε με συνέπεια την ευθεία σύγκρουση μεταξύ των δύο φορέων.

Επειδή με με την αναστολή αυτή, το GFSI θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα του IFS θα κινηθεί νομικά κατά των δραστηριοτήτων της GFSI και έχει ήδη παραπέμψει την υπόθεση στον δικηγόρο της, τονίζεται στην επιστολή.

Τέλος, ενημερώνει ότι όλα τα Πιστοποιητικά IFS εξακολουθούν να ισχύουν και ότι οι έμποροι λιανικής και χονδρέμποροι από το Δίκτυο IFS μας έχουν ενημερωθεί σαφώς ότι αυτά τα πιστοποιητικά θα αναγνωρίζονται κατά τη διάρκεια της αναστολής του GFSI.

Η επιστολή του IFS

“Dear Sir or Madam,

As you may have heard, GFSI has publicly announced today, without explanation, that the IFS GFSI benchmark is suspended for three months.

This has nothing to do with the validity of existing IFS Certificates.

There are no professional food safety reasons for the suspension. Rather, the relationship between IFS and GFSI has been tense for some time, as IFS has had the legality of the GFSI race-to-the-top reviewed by the Federal Cartel Office under antitrust and competition law.

IFS had invited GFSI to the IFS Board for clarification, but GFSI refused and is now pursuing a confrontational path, which we very much regret.

With this suspension, GFSI calls into question the integrity of the IFS. The IFS will therefore take legal action against GFSI’s activities and has already referred the case to its lawyer.

Finally, we would like to let you know that all IFS Certificates are still valid and that the retailers and wholesalers from the IFS Network have clearly informed us that these certificates will also be recognised during the GFSI suspension”.

Kind regards
Stephan Tromp

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα