Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα στη Strauss: Διπλασιάζεται η ζημιά από την πρωτοφανή σε μέγεθος ανάκληση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα στη Strauss: Διπλασιάζεται η ζημιά από την πρωτοφανή σε μέγεθος ανάκληση
spot_img

Μείωση των πωλήσεων, κόστος περισυλλογής προϊόντων από τις αλυσίδες εφοδιασμού, εύρος καταστροφής των αποθεμάτων, αποζημίωση καταναλωτών, διαφυγόντα κέρδη λόγω της διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου.

Η πρωτοφανής σε μέγεθος  ανάκληση των προϊόντων Elite της Strauss – ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τροφίμων με 15.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες, φαίνεται ότι θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά από τις αρχικές εκτιμήσεις.  Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη σοκολατοβιομηχανία Strauss Israel αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα επιμόλυνσης με Salmonella στο εργοστάσιό της στο Ισραήλ και αναγκάστηκε να κλείσει τη μονάδα και να ανακαλέσει όλα της τα προϊόντα από πολλές χώρες. Τα προϊόντα της Strauss πωλούνται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία, τη Βραζιλία, την Κύπρο, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανάκληση που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις  25 Απριλίου, αφορούσε  ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από σοκολάτες, γκοφρέτες, κέικ, μπισκότα, παγωτά, τσίχλες και γλυκά. Σύμφωνα με τις αρχές για την μόλυνση πιθανότατα ευθύνεται η διείσδυση περιστεριών στο εργοστάσιο ενώ επηρέασε πολλές εταιρείες που προμηθεύονται την πρώτη ύλη της σοκολάτας από τη Strauss, όπως η Unilever.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις για τις οικονομικές συνέπειες από την ανάκληση η ζημιά θα μείωνε τα κέρδη από 48 έως 65 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία όμως ενημέρωσε την αρχική εκτίμηση της ζημιάς στα καθαρά κέρδη για το 2022 από 80,5 έως 86 εκατομμύρια ευρώ.

Η ζημιά οφείλεται στη μείωση των πωλήσεων, στο κόστος συλλογής προϊόντων από τις αλυσίδες εφοδιασμού και τα σημεία πώλησης, στο εκτιμώμενο εύρος καταστροφής των αποθεμάτων, στην τιμή αποζημίωσης των καταναλωτών, στο κόστος από τα διαφυγόντα κέρδη λόγω της σταδιακής επανέναρξης των γραμμών παραγωγής στο το εργοστάσιο, και μάλιστα αφού ληφθεί υπόψη η ασφαλιστική κάλυψη για μέρος της ζημίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα