Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστραλία: Εντοπίστηκε η αιτία πίσω από 200 τροφιμογενείς ασθένειες που αφορούσαν σπανάκι

ΑρχικήΝέαΑυστραλία: Εντοπίστηκε η αιτία πίσω από 200 τροφιμογενείς ασθένειες που αφορούσαν σπανάκι
spot_img

Οι έρευνες για σχεδόν 200 τροφιμογενείς ασθένειες στην Αυστραλία μετά την κατανάλωση baby σπανακιού Riviera Farms αποκάλυψαν την αιτία της μόλυνσης. 

Εντοπίστηκε η αιτία μαζικών τροφιμογενών ασθενειών από το σπανάκι στην Αυστραλία.

Η εταιρεία Riviera Farms, της οποίας το σπανάκι ευθυνόταν για τις ασθένειες, δήλωσε πρόσφατα ότι το λαχανικό ήταν μολυσμένο με ένα ζιζάνιο που ονομάζεται αγκάθι. Η επιστημονική ονομασία του είναι Datura stramonium και είναι επίσης γνωστό ως jimsonweed.

 Ο τρόπος με τον οποίο το ζιζάνιο εισήλθε στο σπανάκι εξακολουθεί να διερευνάται από τις αρχές της αυστραλιανής κομητείας Βικτώρια, η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο cibum, η Riviera Fresh ανακάλεσε σπανάκι επωνυμίας της με συγκεκριμένο κωδικό και ημερομηνίες λήξης, αλλά προκλήθηκε ντόμινο ανακλήσεων, καθότι η εταιρεία προμήθευε το σπανάκι και σε άλλες επιχειρήσεις με τρόφιμα, όπως η Costco.

Σύμφωνα με το Food Safety News, περισσότερα από 190 πιθανά κρούσματα αναφέρθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία, την Αυστραλιανή Πρωτεύουσα Επικράτεια, τη Βικτώρια και το Κουίνσλαντ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και αρκετές νοσηλείες.

Τα συμπτώματα ποίκιλαν από παραλήρημα ή σύγχυση, παραισθήσεις, πυρετό, μέχρι και ταχυπαλμία, κοκκινίλα στο πρόσωπο, θολή όραση και ξηροστομία και ξεκίνησαν να εμφανίζονται στους ασθενείς λίγες ώρες μετά την κατανάλωση του μολυσμένου σπανακιού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα