Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εγκυμοσύνη: Μικρότερος ο κίνδυνος προεκλαμψίας για τις εγκύους που ακολουθούν Μεσογειακή διατροφή

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕγκυμοσύνη: Μικρότερος ο κίνδυνος προεκλαμψίας για τις εγκύους που ακολουθούν Μεσογειακή διατροφή
spot_img

Η υιοθέτηση μεσογειακής διατροφής σχετίζεται με 21% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης οποιασδήποτε δυσμενούς έκβασης εγκυμοσύνης, καθώς και 28% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας και 37% μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη κύησης.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρδιάς Smidt στο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες που αξιολόγησαν την Μεσογειακή διατροφή, ταυτόχρονα με δυσμενείς επιδράσεις της εγκυμοσύνης κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που συνέλαβαν ενώ ακολουθούσαν την αντιφλεγμονώδη αυτή δίαιτα, είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν προεκλαμψία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Network Open, αξιολόγησε επίσης τη σχέση μεταξύ της μεσογειακής διατροφής και άλλων δυσμενών εκβάσεων εγκυμοσύνης, όπως ο διαβήτης κύησης και η υπέρταση, ο πρόωρος τοκετός, ο τοκετός ενός μικρού βρέφους για την ηλικία κύησης και η θνησιγένεια.

Για την μελέτη «επιστρατεύτηκαν» 7.798 έγκυες γυναίκες στο πρώτο τους παιδί που κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την διατροφή που ακολουθούν τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης. Η υψηλή βαθμολογία της μεσογειακής διατροφής σχετιζόταν με 21% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης οποιασδήποτε δυσμενούς έκβασης εγκυμοσύνης, καθώς και 28% και 37% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας/εκλαμψίας και διαβήτη κύησης.

Η προεκλαμψία είναι μια σοβαρή πάθηση της αρτηριακής πίεσης που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ασκεί πίεση στην καρδιά της μητέρας. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η πάθηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως εξασθενημένη νεφρική και ηπατική λειτουργία και μειωμένη παροχή αίματος στο έμβρυο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο