Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προς νέα λειτουργικά τρόφιμα – Ο ρόλος των διαιτητικών λιπιδίων στη γνωστική υγεία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠρος νέα λειτουργικά τρόφιμα - Ο ρόλος των διαιτητικών λιπιδίων στη γνωστική υγεία
spot_img

Τα λειτουργικά τρόφιμα και η επίδρασή τους στην καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών.

Τα λειτουργικά τρόφιμα μπορούν να καταπολεμήσουν πολλές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη.

Νέες έρευνες όμως που γίνονται σε όλο τον κόσμο, φέρνουν στο φως και νέες λειτουργικές τους ιδιότητες.  Σε ένα πολύ πρόσφατο άρθρο της ομάδας μας, εστιάζουμε στις ιδιότητες των λιποειδών των τροφίμων σε σχέση με τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Στις ΗΠΑ, 6.200.000 άνθρωποι πάσχουν από Alzheimer και 1.000.000 άνθρωποι έχουν Parkinson.

Πριν από δύο χρόνια, έχασα τον πατέρα μου από Parkinson μετά από πολυετή μάχη με αυτήν την ασθένεια… Χρόνια που διάβαζα σχετικά με το Parkinson…

Σήμερα, ξέρουμε πολύ λίγα για το πώς εκδηλώνονται αυτές οι ασθένειες αλλά τα πρώτα ερευνητικά δείγματα, δείχνουν ότι τα λιποειδή παίζουν και εδώ σημαντικό ρόλο.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα