Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To Ελληνικό γιαούρτι και η αιώνια… “κατάρα”

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTo Ελληνικό γιαούρτι και η αιώνια... "κατάρα"
spot_img

Γιατί το ελληνικό γιαούρτι δεν μπορεί να κάνει “επιθετική” εισαγωγή στις αγορές του εξωτερικού.

Σε μια πρόσφατη ερευνητική εργασία Eλλήνων επιστημών που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, είναι σημαντικό πλεονέκτημα το γιαούρτι να μην είναι ιδιωτικής ετικέτας. Οι καταναλωτές προτιμούν επώνυμα προϊόντα που να φαίνεται ξεκάθαρα η χώρα προέλευσης.

Η μελέτη προτείνει στις εταιρείες παραγωγής γιαουρτιών να έχουν ξεκάθαρη στρατηγική σχετικά με το branding των προϊόντων τους και να αναφέρεται η χώρα προέλευσης. Το Ελληνικό γιαούρτι έχει όλα τα προσόντα (διατροφικά και γευστικά) να μπει πιο επιθετικά στο χώρο των γαλακτοκομικών στο εξωτερικό. Τίποτα δεν μας λείπει εκτός…από την αιώνια κατάρα…έλλειψη brand name και στρατηγικής marketing.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα