Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nέα καταγγελία από την ΠΕΤΕΤ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Επιστημόνων Τεχνολόγων τροφίμων

ΑρχικήΝέαNέα καταγγελία από την ΠΕΤΕΤ για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Επιστημόνων Τεχνολόγων τροφίμων
spot_img

Η ΠΕΤΕΤ ζητά συνάντηση με την ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων για να λυθεί το θέμα των πτυχιούχων ΑΤΕΙ.

Συνάντηση με τους υπουργούς Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας ζητά με επιστολή το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Επιστημόνων τεχνολόγων Τροφίμων καταγγέλλοντας την συντεχνιακή αντιμετώπιση των πτυχιούχων ΑΤΕΙ. Η διοίκηση της ΠΕΤΕΤ όπως αναφέρει βρίσκεται σε συνεχή προσπάθεια προάσπισης των δικαιωμάτων των μελών της, επιστημόνων και τεχνολόγων τροφίμων, καλεί για ακόμη μία φορά την ηγεσία των συναρμοδίων υπουργείων Παιδείας, Αγροτικής ανάπτυξης και Εργασίας, να λάβουν θέση και συζητήσουν με την ΠΕΤΕΤ η οποία όπως αναφέρει δεν θα κουραστεί να καταγγέλλει:

1.Την συντεχνιακή αντιμετώπιση των πτυχιούχων ΑΤΕΙ, των νέων πανεπιστημίων που τα αντικατέστησαν αλλά και του Παν.Αιγαίου.

2.Την έλλειψη προσανατολισμού και πολιτικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την παρρησία στην ρύθμιση επαγγελματικών θεμάτων κολλεγίων και λοιπόν ιδιωτικών ιδρυμάτων, λες και όλα τα άλλα είναι καλώς καμωμένα

3.Την αθλιότητα των συντεχνιών και την εχθρική τους στάση στην κοινωνία.

Ακολουθεί το κείμενο που έχει σταλεί στα συναρμόδια υπουργεία και καλεί υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε διάλογο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
θα θέλαμε λίγο από τον παραγωγικό σας χρόνο για την
συζήτηση φλεγόντων ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας. Όπως γνωρίζετε λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της προηγούμενη κυβέρνησης καταργήθηκαν τα ΑΤΕΙ και στην θέση τους ιδρύθηκαν  νέα πανεπιστήμια, μόνα ή σε συγχώνευση με υπάρχοντα. Παρ όλη την προχειρότητα του εγχειρήματος αποτελούν πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία μάλιστα βρίσκονται ή έχουν ολοκληρώσει διαδικασίες αξιολόγησης. Ούτως ή άλλως τα ΑΤΕΙ ήταν ανώτατα ιδρύματα ισότιμα των πανεπιστημίων βάσει του Ν. 2916/2001.
Εισάγονται νέοι φοιτητές εδώ και τέσσερα χρόνια και παράγονται πτυχιούχοι. Όπως και ερευνητικό και επιστημονικό έργο .

Τίθενται τα κάτωθι εύλογα ερωτήματα που θα θέλαμε να συζητήσουμε:

1.Γιατί δεν έχει εκπονήσει το ελληνικό κράτος επαγγελματικά δικαιώματα για τους πτυχιούχους των νέων τμημάτων. Ο νόμος Γαβρόγλου δεν προέβλεψε την ομαλή μετάβαση και τη σύνδεση με τα δεδομένα επαγγελματικά δικαιώματα της προηγούμενης ονομασίας του Τμήματος. Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να  κρατά ομήρους φοιτητές και πτυχιούχους;

2.Γιατί δεν προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση για τους υπάρχοντες πτυχιούχους ΑΤΕΙ σε σχέση με τα νέα τμήματα;

3.Γιατί επιτρέπει στις συντεχνίες ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ, να εξευτελίζουν πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων, αρνούμενοι την εγγραφή στα μητρώα τους; Γιατί δεν προχωρά σε σχετική νομοθετική ρύθμιση; Φοβάται κάτι; Τα Ελληνικά πανεπιστήμια τα αναγνωρίζουν οι συντεχνίες ή το Ελληνικό κράτος;

4.Αν στο δημόσιο τομέα η εξομοίωση ΤΕ και ΠΕ έχει δημοσιονομικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα για ποιό λόγο διατηρείται ο παράλογος διαχωρισμός την στιγμή που το Ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων κατατάσει στο επίπεδο έξι πτυχιούχους ΑΤΕΙ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ..Γιατί δεν ορίζεται ενιαίο ΚΑΔ Επιστημόνων και Τεχνολόγων τροφίμων; 

Αναμένουμε την ανταπόκριση σας το συντομότερο, για μια συνάντηση στην οποία θα σας αναλύσουμε λεπτομερώς τις απόψεις μας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα