Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια!

ΑρχικήΟικιακάΠώς να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια!
spot_img

Η καλύτερη μέθοδος να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί.

H ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος κρασιού διαφέρει μεταξύ των ποικιλιών του, αλλά μια συνήθης συμβουλή που δίνεται από ειδικούς κρασιού είναι κρασιά, όπως το Cabernet Sauvignon, να σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 18°C), ενώ τα λίγο πιο ελαφριά είδη, όπως το Zweigelt, να πίνονται ελαφρώς πιο κρύα (περίπου 13°C).

Βέβαια, πολύς κόσμος επιλέγει να πίνει το κρασί του, αφού το έχει παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα, αλλά αυτό, σύμφωνα με το The Drinks Business θα έχει ως αποτέλεσμα σκληρές τανίνες και αραιές γεύσεις.

Αλλά τι γίνεται με τη θέρμανση ενός κρασιού; Είναι γνωστό ότι δεν κάνει να πίνεται πολύ ζεστό, καθώς θα χάσει τη φρεσκάδα του και θα αποκτήσει πιο όξινη γεύση. Οπότε, τι μπορεί να κάνει κάποιος για να ζεστάνει ένα μπουκάλι κρασί;

Το ζέσταμα του κρασιού μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο καθώς, αν δεν γίνει όπως πρέπει, μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο, είτε με το να χαλάσει το κρασί είτε με το να μετατρέψει το μπουκάλι σε θρίψαλα.

Μάλιστα, ο ειδικός κρασιού, Peter Richards αστειεύτηκε με πολλούς που χρησιμοποιούσαν φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν τα κρασιά τους!  

Ωστόσο, ο βρετανός σομελιέ Freddie Williams, μιλώντας στο The Drinks Business πρότεινε μια απλή μέθοδο για σίγουρη επιτυχία. «Ο καλύτερος τρόπος είναι να το αφήσετε να ζεσταθεί μόνο του σε θερμοκρασία δωματίου ή σε μια κάλτσα κρασιού», λέει ο σομελιέ. Τονίζει, επίσης, ποτέ να μη δοκιμάσει κανείς να ζεστάνει το κρασί, καθώς αυτό μόνο κακό θα κάνει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο