Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια!

ΑρχικήΟικιακάΠώς να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς να γίνει χίλια κομμάτια!
spot_img

Η καλύτερη μέθοδος να ζεστάνετε ένα μπουκάλι κρασί.

H ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος κρασιού διαφέρει μεταξύ των ποικιλιών του, αλλά μια συνήθης συμβουλή που δίνεται από ειδικούς κρασιού είναι κρασιά, όπως το Cabernet Sauvignon, να σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 18°C), ενώ τα λίγο πιο ελαφριά είδη, όπως το Zweigelt, να πίνονται ελαφρώς πιο κρύα (περίπου 13°C).

- Advertisement -

Βέβαια, πολύς κόσμος επιλέγει να πίνει το κρασί του, αφού το έχει παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα, αλλά αυτό, σύμφωνα με το The Drinks Business θα έχει ως αποτέλεσμα σκληρές τανίνες και αραιές γεύσεις.

Αλλά τι γίνεται με τη θέρμανση ενός κρασιού; Είναι γνωστό ότι δεν κάνει να πίνεται πολύ ζεστό, καθώς θα χάσει τη φρεσκάδα του και θα αποκτήσει πιο όξινη γεύση. Οπότε, τι μπορεί να κάνει κάποιος για να ζεστάνει ένα μπουκάλι κρασί;

Το ζέσταμα του κρασιού μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο καθώς, αν δεν γίνει όπως πρέπει, μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο, είτε με το να χαλάσει το κρασί είτε με το να μετατρέψει το μπουκάλι σε θρίψαλα.

Μάλιστα, ο ειδικός κρασιού, Peter Richards αστειεύτηκε με πολλούς που χρησιμοποιούσαν φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν τα κρασιά τους!  

Ωστόσο, ο βρετανός σομελιέ Freddie Williams, μιλώντας στο The Drinks Business πρότεινε μια απλή μέθοδο για σίγουρη επιτυχία. «Ο καλύτερος τρόπος είναι να το αφήσετε να ζεσταθεί μόνο του σε θερμοκρασία δωματίου ή σε μια κάλτσα κρασιού», λέει ο σομελιέ. Τονίζει, επίσης, ποτέ να μη δοκιμάσει κανείς να ζεστάνει το κρασί, καθώς αυτό μόνο κακό θα κάνει.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σιωπηλή απειλή για τα παιδιά η κανέλα – Ο κίνδυνος που πολλοί γονείς αγνοούν

Γιατί η κανέλα αποτελεί κίνδυνο για τα μικρά παιδιά - Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα