Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ στη 12η έκθεση ZOOTECHNIA και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος

ΑρχικήΝέαΟ ΕΦΕΤ στη 12η έκθεση ZOOTECHNIA και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος
spot_img

O Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα ασφάλειας κρέατος και προϊόντων του.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) συμμετείχε στην 12η Διεθνή Έκθεση για την κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA (Θεσσαλονίκη 2-3 Φεβρουαρίου) και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «Από τον στάβλο στο πιάτο».
Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για θέματα αρμοδιότητάς του, παρέχοντας έντυπο υλικό και στο πλαίσιο διεξαγωγής του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου 2023 για το ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «Από τον στάβλο στο πιάτο», ο Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα του τομέα:

  1. Νοοτροπία ασφάλειας των τροφίμων (FSC), (Χ. Πετράκη).
  2. Παραγωγή και επισήμανση παρασκευασμάτων κρέατος, (Χ. Κουτσμανής).
  3. Ειδικό βαρόμετρο 2022 για την ασφάλεια των τροφίμων «Συγκριτικά στοιχεία ΕΕ & Ελλάδας», (Π. Λαλούση, Χ. Πετράκη).
  4. Παρουσίαση περίπτωσης παραπλάνησης με πρόθεση καταναλωτών ως προς την καταγωγή του κρέατος και με πρόθεση χρήσης πλαστών εγγράφων και αντιποίησης της ταυτότητας μιας επιχείρησης τροφίμων για το σκοπό αυτό-Νομοθετικό πλαίσιο-Επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, (Ε. Πεξαρά, Μ. Μπαμπίνα).
  5. Επίκαιρα ζητήματα στην Υγιεινή & Ασφάλεια των επιχειρήσεων τροφίμων και των ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη διάρκεια και μετά την covid εποχή, Μ. Π. Ζήκος.
  6. Αποτελέσματα μικροβιολογικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στα Εργαστήρια του ΕΦΕΤ την τριετία 2020-2022 στο πλαίσιο του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων, Παναγιώτα Γούσια, Μαρία Δανδουλάκη, Ευαγγελία Παπαποστόλου, (Ροβέννα Σκιαδά, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Αγγελική Καρπούζα). Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Σταύρος Ζαννόπουλος.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα