Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο ΕΦΕΤ στη 12η έκθεση ZOOTECHNIA και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος

ΑρχικήΝέαΟ ΕΦΕΤ στη 12η έκθεση ZOOTECHNIA και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρέατος
spot_img

O Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα ασφάλειας κρέατος και προϊόντων του.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) συμμετείχε στην 12η Διεθνή Έκθεση για την κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA (Θεσσαλονίκη 2-3 Φεβρουαρίου) και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «Από τον στάβλο στο πιάτο».
Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για θέματα αρμοδιότητάς του, παρέχοντας έντυπο υλικό και στο πλαίσιο διεξαγωγής του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου 2023 για το ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «Από τον στάβλο στο πιάτο», ο Ε.Φ.Ε.Τ. συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα του τομέα:

  1. Νοοτροπία ασφάλειας των τροφίμων (FSC), (Χ. Πετράκη).
  2. Παραγωγή και επισήμανση παρασκευασμάτων κρέατος, (Χ. Κουτσμανής).
  3. Ειδικό βαρόμετρο 2022 για την ασφάλεια των τροφίμων «Συγκριτικά στοιχεία ΕΕ & Ελλάδας», (Π. Λαλούση, Χ. Πετράκη).
  4. Παρουσίαση περίπτωσης παραπλάνησης με πρόθεση καταναλωτών ως προς την καταγωγή του κρέατος και με πρόθεση χρήσης πλαστών εγγράφων και αντιποίησης της ταυτότητας μιας επιχείρησης τροφίμων για το σκοπό αυτό-Νομοθετικό πλαίσιο-Επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, (Ε. Πεξαρά, Μ. Μπαμπίνα).
  5. Επίκαιρα ζητήματα στην Υγιεινή & Ασφάλεια των επιχειρήσεων τροφίμων και των ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη διάρκεια και μετά την covid εποχή, Μ. Π. Ζήκος.
  6. Αποτελέσματα μικροβιολογικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στα Εργαστήρια του ΕΦΕΤ την τριετία 2020-2022 στο πλαίσιο του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων, Παναγιώτα Γούσια, Μαρία Δανδουλάκη, Ευαγγελία Παπαποστόλου, (Ροβέννα Σκιαδά, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Αγγελική Καρπούζα). Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Σταύρος Ζαννόπουλος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα