Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιτέλους! Εκσυγχρονίζεται ο ΕΛΓΟ Δήμητρα – Δημόσια διαβούλευση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας

ΑρχικήΝέαΕπιτέλους! Εκσυγχρονίζεται ο ΕΛΓΟ Δήμητρα - Δημόσια διαβούλευση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας
spot_img

Έλεγχος παράνομων πρακτικών – Σύνδεση έρευνας με τις παραγωγικές ανάγκες – Βελτιωμένες υπηρεσίες

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα και έως τις 27 Φεβρουαρίου το νέο “Ενιαίο Ρυθμιστικό Πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Στόχος του νέου πλαισίου είναι η επιχειρησιακή αναβάθμιση του νέου οργανισμού που θα επιλύει βασικά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη παράλληλη βελτίωση της σύνδεσης της έρευνας με τις σύγχρονες παραγωγικές ανάγκες της χώρας.

Επίσης, θα αποσαφηνιστούν τόσο ο σκοπός όσο και οι αρμοδιότητες του ενιαίου φορέα και παράλληλα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι απαραίτητες συνέργειες τόσο για την αξιοποίηση του στελεχικού δυναμικού όσο και της αποτελεσματικότερης διάδρασης με άλλους φορές και υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο νέο οργανισμό θα καταγράφονται και θα τηρούνται μητρώα παρακολούθησης της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Βιολογικά, Γάλα, Κρέας, Αυγά). Παράλληλα, θα αποτελεί το βασικό βραχίονα ελέγχου των παράνομων πρακτικών στον τομέα της ποιότητας καθώς και τον φορέα πιστοποίησης και διασφάλισης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων (σσ: παράνομες ελληνοποιήσεις κά).

Μέσα στους νέους βασικούς ρόλους του οργανισμού θα παραμείνει και η εκπαίδευση και η κατάρτιση των αγροτών ενώ έργο του θα αποτελεί και η τεκμηρίωση των στρατηγικών επιλογών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος, βελτιωμένες θα είναι και οι υπηρεσίες που θα παρέχει ως προς τους αγρότες και τις επιχειρήσεις, ενώ θα έχει και “πρωταγωνιστικό” ρόλο στην αναδιάρθρωση και στον εκσυγχρονισμό των παραγωγικός συστημάτων της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα