Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Japan Airlines σέρβιρε μια μπανάνα ως vegan γεύμα σε πελάτη! Νόμιζε ότι επρόκειτο για ένα σνακ!

ΑρχικήΝέαΗ Japan Airlines σέρβιρε μια μπανάνα ως vegan γεύμα σε πελάτη! Νόμιζε ότι επρόκειτο για ένα σνακ!
spot_img

Δυσαρεστημένος πελάτης ζήτησε από την Japan Airlines ένα vegan γεύμα και έλαβε μόνο μια μπανάνα με ξυλάκια!

Τα γεύματα που σερβίρονται στις αεροπορικές εταιρείες έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς επιβάτες “μέτρια προς κακά”. Ωστόσο, η Japan Airlines πραγματικά υπερέβη κάθε προσδοκώμενο, όταν σέρβιρε σε έναν επιβάτη business class σε πτήση από την Τζακάρτα της Ινδονησίας προς το Τόκιο μόνο μια μπανάνα ως vegan γεύμα!

Ο επιβάτης ονόματι Kris Chari έγραψε στο φόρουμ για εμπειρίες επιβατών Flyer Talk για την εμπειρία του, ρωτώντας άλλους ανθρώπους που είχαν πετάξει με την εταιρεία αν είχαν βιώσει κάτι τέτοιο. Επεσήμανε, μάλιστα, πως όταν η αεροσυνοδός επιβεβαίωσε πως είχε παραγγείλει ένα χορτοφαγικό γεύμα και ότι το πρωινό του ήταν μια μπανάνα, υποθέτοντας ότι εννοούσε μόνο το ένα σνακ. Εξεπλάγη όταν συνειδητοποίησε πως στην πραγματικότητα εννοούσε για όλη την πτήση.

Ο Chari πρόσθεσε πως και τα υπόλοιπα γεύματα που είχε φάει στη συγκεκριμένη αεροπορική ήταν απογοητευτικά- όπως μερικοί ξηροί καρποί- αλλά πως αυτό ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο. Αλλά κοιτώντας τη θετική πλευρά, σχολίασε πως η μπανάνα ήταν μια από τις καλύτερες που είχε φάει ποτέ. Και μάλιστα, το πλήρωμα τη σέρβιρε με ξυλάκια.

Σε μια δήλωση στο μέσο Simple Flying, εκπρόσωπος της Japan Airlines είπε ότι σε εκείνο το δρομολόγιο το σνακ που αντιστοιχούσε σε κάθε πελάτη που παρήγγελνε ειδικό χορτοφαγικό γεύμα ήταν μια μπανάνα και πως θα λάβουν τα σχόλια υπόψιν τους προκειμένου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των πελατών τους. Ωστόσο, με τους vegan και τους χορτοφάγους να αντιπροσωπεύουν μαζί περίπου το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι κάπως απογοητευτικό να μην υπάρχουν ήδη περισσότερες επιλογές για αυτούς.

Βέβαια, η Japan Airlines έχει λάβει ορισμένες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, όπως το να υιοθετήσει την “Επιλογή παράλειψης γεύματος JAL Ethical Choice”, πλέον σε όλες τις πτήσεις της παγκοσμίως. Με αυτή την υπηρεσία οι αεροσυνοδοί δεν προσφέρουν γεύματα σε πελάτες που το έχουν επιλέξει, ούτως ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται κατά την πτήση ανενόχλητοι. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο αποτρέπουν αρκετή σπατάλη τροφίμων, αφού σερβίρεται φαγητό μόνο σε όσους πραγματικά θα το καταναλώσουν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπλήρωση της βιταμίνης D Μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Trinity College Dublin, ρίχνει φως στην πολυπλοκότητα της επίτευξης της βέλτιστης κατάστασης βιταμίνης D σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Παρά τη σημαντική έρευνα σχετικά με τους καθοριστικούς παράγοντες της βιταμίνης D, τα επίπεδα ανεπάρκειας βιταμίνης D παραμένουν υψηλά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Clinical Nutrition [Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024]. Η Δρ Margaret M. Brennan, βοηθός ερευνητή, Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Trinity College και πρώτη συγγραφέας, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι αυτή η εργασία μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές διαφορές στα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη και να συμβάλει στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου προβλήματος της έλλειψης βιταμίνης D για την υγεία του πληθυσμού". Οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο (UK,) και για κάθε άτομο, υπολόγισαν την εξατομικευμένη εκτίμηση του περιβαλλοντικού επιπέδου υπεριώδους ακτινοβολίας Β (UVB), το οποίο είναι το μήκος κύματος του ηλιακού φωτός που προκαλεί τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών προσδιοριστικών παραγόντων της βιταμίνης D και των αλληλεπιδράσεών τους αποκάλυψε νέες γνώσεις. Η πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι η περιβαλλοντική UVB αναδεικνύεται σε κρίσιμο προγνωστικό παράγοντα της κατάστασης της βιταμίνης D, ακόμη και σε ένα μέρος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δέχεται σχετικά λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Η δεύτερη είναι ότι η ηλικία, το φύλο, ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), το επίπεδο χοληστερόλης και η χορήγηση συμπληρώματος βιταμίνης D επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα ανταποκρίνονται στην UVB. Για παράδειγμα, καθώς αυξάνεται ο ΔΜΣ και η ηλικία, μειώνεται η ποσότητα της βιταμίνης D που παράγεται ως απόκριση στην UVB. Η καθηγήτρια Lina Zgaga, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και κύρια ερευνήτρια, δήλωσε: "Πιστεύουμε ότι τα ευρήματά μας έχουν σημαντικές συνέπειες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη απομάκρυνσης από μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους, προς εξατομικευμένες στρατηγικές για τη βελτιστοποίηση της κατάστασης της βιταμίνης D". Η Rasha Shraim, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Trinity College και συν-κυρίαρχος της μελέτης δήλωσε: "Η μελέτη μας αναδεικνύει επίσης την επίδραση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας οι φυσικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το ηλιακό φως. Ελπίζουμε ότι η προσέγγισή μας ενθαρρύνει τους μελλοντικούς ερευνητές και τους φορείς δημόσιας υγείας να ενσωματώσουν αυτούς τους παράγοντες στο έργο τους για την υγεία και τις ασθένειες". Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι το χειρόγραφό τους θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα