Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Αυστηρότεροι κανόνες για την πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων – Στο επίκεντρο τα εισαγόμενα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFDA: Αυστηρότεροι κανόνες για την πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων - Στο επίκεντρο τα εισαγόμενα
spot_img

Ο Οργανισμών Τροφίμων των ΗΠΑ απαιτεί καλύτερη ιχνηλασιμότητα τόσο σε τρόφιμα που εισάγονται, όσο και τρόφιμα που παράγονται εντός.

Ο FDA αυστηροποιεί την ιχνηλασιμότητα των τροφών ώστε να εξαλείψει κάθε πιθανή πηγή τροφικής δηλητηρίασης. Αυτός ο κανόνας προϋποθέτει πλήρη έλεγχο καθ΄ όλη τη διαδικασία παραγωγής και εφοδιασμού των τροφίμων, με τον ίδιο τρόπο.

   Οι Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε αρκετές βελτιώσεις κανόνων που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων, όπως αυτός της καλύτερης ιχνηλασιμότητας. Αυτό αφορά τόσο σε τρόφιμα που εισάγονται, όσο και σε παιδικές τροφές για τη μείωση της πρόσληψης βαρέων μετάλλων, μέσω αυτών. Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν και τις πιο πρόσφατες συστάσεις του FDA για τον όρο “υγιεινό” στα τρόφιμα, κάτι που βέβαια έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών αντιδράσεων από τους παραγωγούς.

   Το νέο αυτό σχέδιο, σύμφωνα με την Consumer Reports, στόχο έχει να μειώσει τις τροφιμογενείς δηλητηριάσεις αλλά και θανάτους, που απαντώνται σε 48 εκατομμύρια Αμερικανούς ετησίως, μέσα από τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της αλυσίδας ανεφοδιασμού. Αυτός ο κώδικας θα εξασφαλίζει πιο αποτελεσματική παρακολούθηση τροφίμων που είναι πιο επιρρεπή σε μολύνσεις όπως μαλακά τυριά, αυγά, φυλλώδη λαχανικά, βούτυρο ξηρών καρπών κ.α. Έτσι θα μπορούν πλέον να προσδιορίζονται ως δυνητικά επιβλαβή, τρόφιμα και πριν βγουν στην αγορά. Το κρέας και τα πουλερικά δεν περιλαμβάνονται επειδή ελέγχονται από το USDA και όχι από τον FDA.

   Ο νέος αυτός βελτιωμένος κανόνας, σίγουρα επιδέχεται μελλοντικής βελτίωσης ωστόσο θα διευκολύνει πολύ περισσότερο τον κόσμο να ελέγχει τις τροφές.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα