Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Αυστηρότεροι κανόνες για την πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων – Στο επίκεντρο τα εισαγόμενα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFDA: Αυστηρότεροι κανόνες για την πρόληψη τροφικών δηλητηριάσεων - Στο επίκεντρο τα εισαγόμενα
spot_img

Ο Οργανισμών Τροφίμων των ΗΠΑ απαιτεί καλύτερη ιχνηλασιμότητα τόσο σε τρόφιμα που εισάγονται, όσο και τρόφιμα που παράγονται εντός.

Ο FDA αυστηροποιεί την ιχνηλασιμότητα των τροφών ώστε να εξαλείψει κάθε πιθανή πηγή τροφικής δηλητηρίασης. Αυτός ο κανόνας προϋποθέτει πλήρη έλεγχο καθ΄ όλη τη διαδικασία παραγωγής και εφοδιασμού των τροφίμων, με τον ίδιο τρόπο.

   Οι Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε αρκετές βελτιώσεις κανόνων που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων, όπως αυτός της καλύτερης ιχνηλασιμότητας. Αυτό αφορά τόσο σε τρόφιμα που εισάγονται, όσο και σε παιδικές τροφές για τη μείωση της πρόσληψης βαρέων μετάλλων, μέσω αυτών. Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν και τις πιο πρόσφατες συστάσεις του FDA για τον όρο “υγιεινό” στα τρόφιμα, κάτι που βέβαια έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών αντιδράσεων από τους παραγωγούς.

   Το νέο αυτό σχέδιο, σύμφωνα με την Consumer Reports, στόχο έχει να μειώσει τις τροφιμογενείς δηλητηριάσεις αλλά και θανάτους, που απαντώνται σε 48 εκατομμύρια Αμερικανούς ετησίως, μέσα από τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της αλυσίδας ανεφοδιασμού. Αυτός ο κώδικας θα εξασφαλίζει πιο αποτελεσματική παρακολούθηση τροφίμων που είναι πιο επιρρεπή σε μολύνσεις όπως μαλακά τυριά, αυγά, φυλλώδη λαχανικά, βούτυρο ξηρών καρπών κ.α. Έτσι θα μπορούν πλέον να προσδιορίζονται ως δυνητικά επιβλαβή, τρόφιμα και πριν βγουν στην αγορά. Το κρέας και τα πουλερικά δεν περιλαμβάνονται επειδή ελέγχονται από το USDA και όχι από τον FDA.

   Ο νέος αυτός βελτιωμένος κανόνας, σίγουρα επιδέχεται μελλοντικής βελτίωσης ωστόσο θα διευκολύνει πολύ περισσότερο τον κόσμο να ελέγχει τις τροφές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα