Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άλλα δέκα θύματα της “νηστείας μέχρι θανάτου” – 83 συνολικά οι νεκροί

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΆλλα δέκα θύματα της "νηστείας μέχρι θανάτου" - 83 συνολικά οι νεκροί
spot_img

Αυξάνονται τα θύματα Χριστιανικής αίρεσης που λιμοκτονούν για να πάνε στον παράδεισο.

Κενυάτες ερευνητές ξέθαψαν σήμερα δέκα ακόμη πτώματα από μαζικούς τάφους που συνδέονται με μια αίρεση, μέλη της οποίας νήστεψαν μέχρι θανάτου θεωρώντας ότι έτσι θα πάνε στον παράδεισο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 83, είπε ένας δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται επιτόπου.

Στα δέκα πτώματα που ανακαλύφθηκαν σήμερα περιλαμβάνονται και τριών παιδιών. Άνδρες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ντυμένοι με λευκές ολόσωμες φόρμες ξέθαψαν τα λείψανα των θυμάτων από αυτοσχέδιους τάφους, ενώ βρήκαν και δύο αποστεωμένους επιζώντες, σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Άνδρες της αστυνομίας πέρασαν μέρες ερευνώντας το δάσος Σακαχόλα, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Μαλίντι, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν για μια αίρεση, την Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης, υπό τον Πολ Μακένζι Νθένγκε, ο οποίος καλούσε τα μέλη της να πεθάνουν από πείνα για να συναντήσουν τον Ιησού.

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών οι αρχές στο δημόσιο νοσοκομείο του Μαλίντι προειδοποίησαν σήμερα ότι το νεκροτομείο δεν έχει πλέον χώρο φύλαξης των πτωμάτων και ήδη λειτουργεί πέραν των δυνατοτήτων του.

“Το νεκροτομείο έχει δυνατότητα για 40 πτώματα”, είπε ο διαχειριστής του, ο Σαΐντ Αλί, και πρόσθεσε ότι οι αρχές έχουν απευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό της Κένυας για να παραχωρήσει ψυγεία κοντέινερ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα αναγκάζοντας τον πρόεδρό της Ουίλιαμ Ρούτο να δεσμευτεί να πατάξει τα “απαράδεκτα” θρησκευτικά κινήματα εν μέσω ανησυχίας ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περισσότερα (πτώματα)”, είπε χθες στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζάφετ Κουμ.

Εκφράζονται φόβοι ότι κάποιοι πιστοί της αίρεσης πιθανόν να κρύβονται ακόμη στο δάσος και αν δεν βρεθούν σύντομα κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Ο Χουσέιν Χαλίντ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Haki Africa, ο άνθρωπος που έδωσε την πληροφορία στην αστυνομία, κάλεσε τις αρχές να στείλουν περισσότερους διασώστες για να ψάξουν την δασώδη περιοχή έκτασης 800 στρεμμάτων για τυχόν επιζώντες.

“Κάθε ημέρα που περνάει υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να πεθαίνουν και άλλοι άνθρωποι”, είπε ο ίδιος στο AFP.

“Η φρίκη που έχουμε βιώσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είναι τραυματική. Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για μαζικούς τάφους παιδιών”, τόνισε.

Οι ερευνητές είπαν ότι βρήκαν πτώματα στριμωγμένα σε ρηχούς λάκκους–με έως και έξι νεκρούς μέσα στον καθένα–ενώ άλλα πτώματα δεν ήταν τοποθετημένα εκεί, αλλά απλώς κείτονταν στο έδαφος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα