Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλία: Πανικός από σαλμονέλα σε τυρί – Ανακλήσεις από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΙταλία: Πανικός από σαλμονέλα σε τυρί - Ανακλήσεις από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ
spot_img

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την άμεση απόσυρση, προληπτικά από την αγορά, παρτίδας τυριών διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Ο λόγος της ανάκλησης είναι η παρουσία Salmonella spp., που ευθύνεται για την εκδήλωση της γαστρεντερικής λοίμωξης της σαλμονέλωσης. 

Τα τυριά μέχρι στιγμής έχουν ανακλήθει από μικρές και μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ όπως Carrefour, enny Market, Esselunga, Bennet, Il Gigante, Prix και Coop.

Τα πιο συχνά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτή τη μόλυνση είναι πόνος στο στομάχι, ναυτία, έμετος, πυρετός, διάρροια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να προκύψουν επιπλοκές, οι οποίες οδηγούν στην ανάπτυξη σαφώς πιο σοβαρών συμπτωμάτων. 

Τα προϊόντα που αποσύρθηκαν είναι τα Tomino del boscaiolo των εμπορικών σημάτων Terre d’Italia και Caseificio Longo, το μαλακό τυρί με βρώσιμο φλοιό της μάρκας Cuor di Terra και το μαλακό τυρί με βρώσιμο φλοιό από τα εμπορικά σήματα Fior Fiore, Primia itineraries of taste, Caseificio Longo και Tomino del Canavese Nonno Casaro.

 Η επωνυμία ή η εταιρική επωνυμία του OSA με την οποία διατίθενται στην αγορά όλα τα προϊόντα είναι Caseificio Longo Srl, το οποίο είναι και το όνομα του παραγωγού. Το σήμα αναγνώρισης του εργοστασίου – του παραγωγού είναι, αντ’ αυτού, ITL7A1WCE. Το εργοστάσιο δραστηριοποιείται στο Rivarolo Canavese, στο Τορίνο, στη via Leonardo Da Vinci, 43.  Ο αριθμός παρτίδας είναι 1074. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα