Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχειρήσεις: Το re-skilling απαραίτητο για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕπιχειρήσεις: Το re-skilling απαραίτητο για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας
spot_img

Δηλώσεις του διευθύνοντος Συμβούλου της Παπαστράτος Γ. Μαργώνη για το πρόβλημα της έλλειψης ταλέντων.

Στον μετασχηματισμό της Παπαστράτος από μια παραδοσιακή καπνοβιομηχανία σε μια εταιρεία τεχνολογίας, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μαργώνης, συμμετέχοντας σε πάνελ στο πλαίσιο του 8oυ οικονομικού φόρουμ των Δελφών, με θέμα την καινοτομία και το πρόβλημα της έλλειψης ταλέντων. «Μια εταιρεία με πορεία 95 ετών δεν είναι εύκολο να μετασχηματιστεί» σημείωσε και συμπλήρωσε: «κάναμε έναν μεγάλο μετασχηματισμό σε εταιρεία τεχνολογίας για να δώσουμε λύσεις και αλλάξαμε συνολικά τη δουλειά μας, από την αρχή μέχρι το τέλος, από την παραγωγή, μέχρι τον τρόπο που εμπορευόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό ψηφιοποιήσαμε όλες τις διαδικασίες μας».

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μαργώνης επεσήμανε ότι το re-skilling αποτελεί μονόδρομο και οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ευθύνη να βοηθήσουν σε αυτή τη κατεύθυνση. «Έχουμε την ευθύνη να μπούμε στη διαδικασία του brain retrain. Τους ανθρώπους που μας έφτασαν μέχρι εδώ πρέπει να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να δώσουμε έμπνευση και εργαλεία στους εργαζόμενους που έκαναν κάτι συγκεκριμένο να κάνουν κάτι άλλο» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην κουλτούρα επιχειρηματικότητας τόνισε ότι είναι στο DNA των Ελλήνων. Όπως είπε, τα νούμερα δείχνουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα συνήθως είναι εσωστρεφής και μόνο τα τελευταία χρόνια είχαμε μια ανάπτυξη προς την άλλη κατεύθυνση. Όμως, ιστορικά η ελληνική επιχειρηματικότητα διέπρεπε στο κατάλληλο περιβάλλον και στις κατάλληλες συνθήκες. «Αυτό είναι μέρος του DNA μας και παραμένει ανθεκτικό, παρά τις δυσκολίες που μας ώθησαν προς την εσωστρέφεια» ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε: «Έχουμε κάποια στοιχεία που μας διαφοροποιούν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνέχεια. Ο Έλληνας είναι προσαρμοστικός και έχουμε μια καλή εκπαίδευση με τα προβλήματά της. Πιστεύω ότι αν ενισχύσουμε το κομμάτι της παιδείας, μέσω στην οικογένειας και μέσω των φορέων και σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα, θα πετύχουμε πολλά. Η επιχειρηματικότητα προχωράει μπροστά την κοινωνία αν είναι σωστή και διαφανής. Κι εμείς στις εταιρείες μας πρέπει να τη δουλεύουμε την κουλτούρα, έχουμε χρέος να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο