Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απώλεια βάρους: Ποιο φρούτο πρέπει να αποφεύγετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑπώλεια βάρους: Ποιο φρούτο πρέπει να αποφεύγετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
spot_img

Αν και τα φρούτα είναι μία υγιεινή επιλογή, εντούτοις ένα φρούτο είναι εντελώς ακατάλληλο εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Είναι ένα μύθος που πρέπει να διαλυθεί, ιδιαίτερα για όσος επιθυμούν να χάσουν πραγματικά βάρος. Όταν ο διαιτολόγος λέει ένα φρούτο την ημέρα, σίγουρα δεν εννοεί τη μπανάνα! Εννοείται τα πράγματα είναι διαφορετικά αν μιλάμε για απώλεια βάρους ή για διατήρηση. Για παράδειγμα για ένα υγιές σώμα πολλώ δε μάλλον που αθλείται, είναι σχεδόν απαραίτητη κυρίως για μετά την προπόνηση αφού είναι γνωστό πως έχει στοιχεία που ξεκουράζουν τους μύες.

    Ωστόσο για εκείνους που επιθυμούν να χάσουν βάρος δεν είναι μια καλή επιλογή καθώς διαθέτει υψηλά επίπεδα φρουκτόζης. Αν και είναι το χειρότερο είδος ζάχαρης όσον αφορά την επεξεργασμένη μορφή της, δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα όταν πρόκειται για φρούτα.

Χρειάζεται όμως προσοχή όταν ο στόχος είναι το θερμιδικό έλλειμα όπως γράφει το manchestereveningnews. Στην κατηγορία των φρούτων υψηλών σε περιεκτικότητα φρουκτόζης είναι επίσης ο ανανάς, το σταφύλι και το καρπούζι. Ο διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “The Fast 800 Keto” Michael Mosley αναφέρει σε μια συνομιλία με το sbs.com:” “Τα φρούτα είναι υπέροχα αν είσαι υγιής, αλλά αν έχεις βάρος να χάσεις, τότε μπορεί να είναι σοφή η μετάβαση σε φρούτα με λιγότερο ζάχαρη όπως τα μήλα και τα μούρα”. Λέει ότι όσοι είναι «νέοι και αδύνατοι» μπορούν συχνά να «ξεφύγουν» τρώγοντας φρούτα με ζάχαρη, όπως μάνγκο και μπανάνες , τα τελευταία από τα οποία μπαίνουν στη λίστα αγορών των περισσότερων οικογενειών, αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο