Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία
spot_img

Τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Τα ανώτατα όρια τιμών στα βασικά τρόφιμα πρόκειται να καταργήσει από την 1η Αυγούστου η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αναγκάζοντας τους λιανοπωλητές να προβούν σε μεγαλύτερες υποχρεωτικές μειώσεις τιμών για ορισμένα τρόφιμα.

Σε συνέντευξη τύπου του, ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού, είπε ότι το ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί στο 15% μέχρι τον Αύγουστο και σε μονοψήφιο ποσοστό πιθανώς νωρίτερα από τον Δεκέμβριο. 

Η Ουγγαρία υφίσταται τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο ετήσιος ρυθμός μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, όταν υποχώρησε στο 21,5%, αναφέρει το European Supermarket Magazine, ενώ ο αποπληθωρισμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος το φετινό φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να κατευναστεί ο πληθωρισμός, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς κυμαινόταν κατά περίπου 44,8% τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Προσπαθώντας να περιορίσει την αύξηση των τιμών, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν επέβαλε επίσης υποχρεωτικές μειώσεις τιμών στα είδη διατροφής από μεγάλους λιανοπωλητές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο