Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια της Hawkstone – Προειδοποίηση FSA

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια της Hawkstone – Προειδοποίηση FSA
spot_img

Η υπερβολική ζύμωση μέσα στο ποτό προκάλεσε έκρηξη στο γυάλινο μπουκάλι.

Άλλο ένα περιστατικό έκρηξης μπουκαλιών έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα εκρήξεων λόγω ζύμωσης του προϊόντος. Η αυξημένη πίεση στο μπουκάλι προκαλείται από τον πολλαπλασιασμό ζυμομυκήτων και σπάνια βακτηρίων που παράγουν αέρια αν και μερικές φορές μπορεί να συμβεί λόγω ελαττώματος στην παρασκευή του μπουκαλιού. Στην περίπτωση της ζύμωσης, ανάλογα με την παρουσία συστατικών και υπό αναερόβιες συνθήκες, ορισμένοι μικροοργανισμοί μεταβολίζουν υδατάνθρακες και σχηματίζουν CO 2 στη διαδικασία. Αυτός ο σχηματισμός αερίου μπορεί να φτάσει τόσο μακριά που τα δοχεία μπορεί να διογκωθούν ή ακόμα και να σκάσουν. Ειδικά με τα γυάλινα μπουκάλια, ο κίνδυνος έκρηξης είναι πολύ υψηλός όταν πολλαπλασιάζονται οι ζύμες.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται από τα αργά αναπτυσσόμενα βακτήρια ή ζυμομύκητες, καθώς πολύ συχνά παρουσιάζουν μια λανθάνουσα περίοδο αρκετών εβδομάδων χωρίς να πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η αστοχία να μην γίνει εγκαίρως αντιληπτή και το προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή.

Χθες η βρετανική εταιρεία Hawstone ανακάλεσε προληπτικά τον μηλίτη Hawkstone Coder με κωδικό παρτίδας L3160,  επειδή έχουν αναφερθεί αναφορές ότι τα μπουκάλια έχουν εκραγεί ως αποτέλεσμα της υπερβολικής ζύμωσης. Σύμφωνα με τον ενημέρωση από τoν FSA «Υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν τα γυάλινα μπουκάλια που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.»

Η FSA συμβούλεψε τους καταναλωτές εάν έχουν αγοράσει το παραπάνω προϊόν, να μην το πιούν γιατί μπορεί να εκραγεί το μπουκάλι και να επικοινωνήσουν με την Hawkstone στο info@hawkstone.co για επιστροφή χρημάτων και αντικατάσταση. Επίσης προειδοποιεί να αποφύγουν τον περιττό χειρισμό του προϊόντος και να μην το επιστρέψουν στο κατάστημα, αντίθετα, να το απορρίψουν αμέσως.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος αυτοκινήτων, και μεγιστάνας των ποτών Jeremy Clarkson μοιράστηκε πώς να ανοίξετε με ασφάλεια τα μπουκάλια Hawkstone Cider, φορώντας είδική στολή και προσταευτικά γυαλιά.

Δείτε εδώ το βίντεο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα