Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Πέντε παιδιά με σαλμονέλα από μη παστεριωμένο γάλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: Πέντε παιδιά με σαλμονέλα από μη παστεριωμένο γάλα
spot_img

Τα επηρεαζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών.

Το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα (MDH) στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως έλαβε πέντε αναφορές για ασθένειες που προκαλούνται από τη σαλμονέλα typhimurium σε παιδιά στην περιοχή του μετρό Twin Cities. Δύο από τις οικογένειες ανέφεραν ότι τα παιδιά τους ήπιαν μη παστεριωμένο γάλα πριν αρρωστήσουν.

Τα επηρεαζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών, σύμφωνα με το MDH, και ένα νοσηλεύτηκε.

«Ακόμα και τα υγιή ζώα μπορούν να φέρουν αυτά τα μικρόβια και να τα έχουν στο γάλα τους», δήλωσε η Maria Bye, ανώτερη επιδημιολόγος στη Μονάδα Ζωονοσογόνων Νοσημάτων στο MDH. «Η κατανάλωση οποιουδήποτε μη παστεριωμένου γάλακτος είναι επικίνδυνη, ανεξάρτητα από το πόσο καθαρή είναι η εταιρεία που το παράγει».

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες για τέσσερις έως επτά ημέρες. Παιδιά κάτω των 5 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών, καθώς και οποιοσδήποτε με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία από τα βακτήρια.

Το υπουργείο Υγείας λέει ότι εργάζεται για να βρει την πηγή του νωπού γάλακτος που προκαλεί τις ασθένειες και ζητά από οποιονδήποτε έχει νωπό γάλα να μην το καταναλώσει. Το μη παστεριωμένο γάλα είναι το γάλα που δεν έχει θερμανθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσει τα επιβλαβή μικρόβια από τη μόλυνση των κοπράνων που μπορεί να βρεθούν στο προϊόν.

Πηγή:  KSTP.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο