Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στη Γαλλία – Η Aνακοίνωση του ECDC

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στη Γαλλία - Η Aνακοίνωση του ECDC
spot_img

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων αλλαντίασης.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC, στην έκθεση απειλών μεταδοτικών ασθενειών 10-16 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται στο ξέσπασμα αλλαντίασης από σαρδέλες στο Μπορντό της Γαλλίας που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το ECDC η τοξίνη τύπου Β της αλλαντίασης έχει εντοπιστεί σε δείγματα ορού ορισμένων περιπτώσεων και οι σαρδέλες που εξετάστηκαν είναι θετικές για Clostridium botulinum τύπου Β. Μέχρι στιγμής 15 άτομα έχουν διαγνωστεί με αλλαντίαση, τουλάχιστον, δέκα έχουν νοσηλευτεί και οκτώ έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ. Όλοι οι ασθενείς ήταν πελάτες του δημοφιλούς εστιατορίου «Tchin Tchin Wine Bar» στο οποίο οι αρχές  βρήκαν τουλάχιστον εννέα συσκευασμένα βαζάκια με σαρδέλες που είχαν παραχθεί στο σπίτι του ιδιοκτήτη, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει η απαραίτητη θερμική επεξεργασία. Τα θύματα είναι τουρίστες από ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία Γερμανία, Ιρλανδία και Ισπανία.

Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, ο κίνδυνος μόλυνσης για τους πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ θεωρείται χαμηλός, αν και περαιτέρω περιπτώσεις που συνδέονται με αυτό το συμβάν ενδέχεται να εξακολουθήσουν να εμφανίζονται τις επόμενες ημέρες.

Οι γαλλικές αρχές αναζητούν ενεργά πρόσθετες υποθέσεις, καθώς οι έρευνές τους δείχνουν ότι έως και 25 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου 2023.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα