Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στη Γαλλία – Η Aνακοίνωση του ECDC

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΘάνατος Ελληνίδας από αλλαντίαση στη Γαλλία - Η Aνακοίνωση του ECDC
spot_img

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων αλλαντίασης.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC, στην έκθεση απειλών μεταδοτικών ασθενειών 10-16 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται στο ξέσπασμα αλλαντίασης από σαρδέλες στο Μπορντό της Γαλλίας που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας.

Σύμφωνα με το ECDC η τοξίνη τύπου Β της αλλαντίασης έχει εντοπιστεί σε δείγματα ορού ορισμένων περιπτώσεων και οι σαρδέλες που εξετάστηκαν είναι θετικές για Clostridium botulinum τύπου Β. Μέχρι στιγμής 15 άτομα έχουν διαγνωστεί με αλλαντίαση, τουλάχιστον, δέκα έχουν νοσηλευτεί και οκτώ έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ. Όλοι οι ασθενείς ήταν πελάτες του δημοφιλούς εστιατορίου «Tchin Tchin Wine Bar» στο οποίο οι αρχές  βρήκαν τουλάχιστον εννέα συσκευασμένα βαζάκια με σαρδέλες που είχαν παραχθεί στο σπίτι του ιδιοκτήτη, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει η απαραίτητη θερμική επεξεργασία. Τα θύματα είναι τουρίστες από ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αγγλία, Γαλλία Γερμανία, Ιρλανδία και Ισπανία.

Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, ο κίνδυνος μόλυνσης για τους πολίτες της ΕΕ/ΕΟΧ θεωρείται χαμηλός, αν και περαιτέρω περιπτώσεις που συνδέονται με αυτό το συμβάν ενδέχεται να εξακολουθήσουν να εμφανίζονται τις επόμενες ημέρες.

Οι γαλλικές αρχές αναζητούν ενεργά πρόσθετες υποθέσεις, καθώς οι έρευνές τους δείχνουν ότι έως και 25 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα