Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα έντονα χρώματα καθοδηγούν τις τάσεις των συστατικών του 2024 της ADM

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤα έντονα χρώματα καθοδηγούν τις τάσεις των συστατικών του 2024 της ADM
spot_img

Αύξηση του ενδιαφέροντος για αυθεντικές γεύσεις.

    Τα έντονα χρώματα και γεύσεις μαζί με την επιθυμία για προσιτές τιμές και ευεξία, πρόκειται να οδηγήσουν νέα προϊόντα στον χώρο των τροφίμων και ποτών το 2024, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πρόβλεψης της τάσης συστατικών, του ADM. Ο γίγαντας συστατικών ADM τόνισε επίσης ότι η αισθητική σε σχήμα AI και οι “viral” τάσεις των τροφίμων θα συνεχίσουν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γεύσεις. 

   Οι υψηλότερες τιμές στα ράφια των παντοπωλείων έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική προσιτότητα για τους καταναλωτές. Ενώ ο πληθωρισμός μειώθηκε κάπως το 2023, οι τιμές των τροφίμων στα σπίτια αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Bureau of Labor Statistics. Η έκθεση ανέφερε ότι η άνοδος των προϊόντων υψηλής ποιότητας ιδιωτικής ετικέτας δίνει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επιδοθούν σε τρόφιμα που διαφορετικά θα ήταν πολύ ακριβά. Η μετάβαση από τα συνθετικά στα φυσικά χρώματα μπορεί να βοηθήσει τα τρόφιμα να μιμηθούν «αυθεντικές» γεύσεις και γεύσεις σε νέες μορφές, είπε η ADM.

   Οι εταιρίες τροφίμων μπορούν να σηματοδοτήσουν τις ιδιότητες ευεξίας στα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας χρώματα όπως το πράσινο φιστικί και το λουλουδάτο ροζ, μαζί με την εφαρμογή συστατικών που είναι καλύτερα για τον καταναλωτή, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό περιλαμβάνει τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία του εντέρου.

   Η ADM είπε ότι το ενδιαφέρον για τη διατροφή, καθώς και οι οικονομικοί παράγοντες, δημιουργούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για «αυθεντικές» και φυσικές γεύσεις, όπως οι ασιατικές και μεσογειακές γεύσεις όπως το yuzu. Τα έντονα χρώματα, είπε, δίνουν επίσης στους παρασκευαστές την ευκαιρία να σηματοδοτήσουν την υγεία και τη λειτουργικότητα των προϊόντων. Τα μη συμβατικά χρώματα και γεύσεις δίνουν σε όσους εργάζονται σε προϊόντα τροφίμων και ποτών την ευκαιρία να εκπλήξουν τους καταναλωτές που αναζητούν πιο μοναδικές αισθήσεις, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτά περιλαμβάνουν τολμηρό κόκκινο, γήινο πράσινο, πλούσιο μωβ και ζωηρό ροζ χρωματικές παλέτες.

https://www.fooddive.com/news/bold-colors-aesthetics-adm-ingredient-trends-2024-wellness/697810/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.

ΕΕ: Διορθωτικό στην ανακοίνωση της Επιτροπής για την επισήμανση αλκοολούχων ποτών

 Διορθώσεις στα ενδεικτικά παραδείγματα των κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/787.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα