Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Covid-19: Οι γαργάρες με αλατόνερο μειώνουν την πιθανότητα νοσηλείας

ΑρχικήυγείαCovid-19: Οι γαργάρες με αλατόνερο μειώνουν την πιθανότητα νοσηλείας
spot_img

Οι γαργάρες με αλατόνερο μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της νοσηλείας για Covid-19 σύμφωνα με πειραματική μελέτη του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας.

Η αγωγή με αλατούχο διάλυμα φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια.

Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν χαμηλή ή υψηλή δόση αλατούχου διαλύματος για 14 ημέρες. Το διάλυμα χαμηλής δοσολογίας αποτελείται από 2,13 γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού (περίπου 227 ml) και το διάλυμα υψηλής δοσολογίας από έξι γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού. Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες. Επιπλέον, αξιολογήθηκαν 9.398 άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πληθυσμό αναφοράς.

Όπως προκύπτει, τα ποσοστά νοσηλείας στα σχήματα χαμηλής και υψηλής δοσολογίας αλατούχου διαλύματος ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι στον πληθυσμό αναφοράς: 18,5% για τη χαμηλή δοσολογία, 21,4% για την υψηλή και 58,8% για τον πληθυσμό αναφοράς.

«Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε τις ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό και τις γαργάρες για πιθανή συσχέτιση με τη βελτίωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη από κορονοϊό», επισημαίνει ο Τζίμι Εσπινόζα, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Διαπιστώσαμε ότι και τα δύο σχήματα φυσιολογικού ορού φαίνεται να σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2. Ελπίζουμε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω διερεύνηση της συσχέτισης», προσθέτει ο ίδιος.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο