Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τομέα των τροφίμων και των ποτών

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμTα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τομέα των τροφίμων και των ποτών
spot_img
spot_img

Γιατί τόση εσωστρέφεια;

Η χώρα μας είναι ευλογημένη από τον Θεό! Το κλίμα, οι πρώτες ύλες και το μεράκι των παραγωγών, είναι οι βασικοί λίθοι πάνω στους οποίους βασίζονται οι εταρείες τροφίμων για να φτιάξουν τρόφιμα με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και υψηλότατη διατροφική αξία.

Γιατί όμως δεν μπορούμε να τα εξάγουμε σε μεγάλη κλίμακα;
Για παράδειγμα, εδώ στο Λίμερικ στη Δυτική Ιρλανδία, σε μια κάβα (και μόνο εκεί!) μπορώ να βρω τρία κρασιά μιας Ελληνικής εταιρείας…
Έχοντας όμως επιθεωρήσει (για BRC, HACCP και ISO22000) πολλά οινοποιεία στη Νεμέα και στη Βόρεια Ελλάδα, έχω ακόμη (την αφελή!) την απορία: γιατί οι ομάδες Marketing των οινοποιών δεν προσπαθούν να μπουν πιο επιθετικά στις διεθνείς αγορές; Γιατί τόση εσωστρέφεια;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα